Gedikli Açıklaması 'Kumpaslara Rağmen Büyüdük'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 3,1 büyüdüğünü belirterek, "Küresel darbe ittifakına, terör örgütleri ile yapılan mücadeleye ve her türlü kumpasa rağmen yüzde 3,1 büyüdü" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 3,1 büyüdüğünü belirterek, "Küresel darbe ittifakına, terör örgütleri ile yapılan mücadeleye ve her türlü kumpasa rağmen yüzde 3,1 büyüdü. Avrupa ve ABD ekonomisinin büyüme ve iç talebi mumla aradığı bir süreçte Türkiye ekonomisi yüzde 3.1 büyüyebildi. Bunu sakın küçümsemeyin. Bu rakamlar Türkiye’nin ekonomik alt yapısının sağlam temeller üzerinde olduğunun kanıtıdır. Elbette daha iyi büyüme rakamları arzu ediyoruz ve bunun için esnafımıza, sanayicimize, işadamımıza her türlü desteği veriyoruz. Son dönemde hayata geçirdiğimiz reformların yılın son çeyreğinde ve 2017 ilk çeyreğinde rakamlara olumlu etkisini göreceğiz" dedi.

Gedikli, siyasi istikrarını daha da güçlendirmiş, tam bağımsız, milli iradenin egemen olduğu bir Türkiye’nin yoluna daha da emin adımlarla devam edeceğine dikkati çekti.
Kaynak: İHA