Gaziantep'te 9 Kişinin Öldürülmesi

Eşi ve 8 akrabasını öldürdüğü, 2 çocuğu da yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Yusuf Taş ile kendisine yardım ettikleri öne sürülen 4 yakınının yargılanmasına başlandı Duruşmaya cezaevinden görüntülü bağlanan Taş, mahkeme huzurunda konuşmak istediğini belirterek savunma yapmadı.

Gaziantep'te eşi ve 8 akrabasını öldürdüğü, 2 çocuğu da yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Yusuf Taş ile kendisine yardım ettikleri öne sürülen 4 yakını hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

3. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuksuz sanıklar Yusuf Taş'ın babası Halil ve kardeşi Şerif Taş, dayısı Arif Toz ve Mehmet E. ile öldürülen Tuba Taş'ın annesi Kudret Taş, olayda yaralanan Medine Melis (14) ve kardeşi Mehmet Can (13) ile babaları Osman Çakmak katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gaziantep Barosundan temsilcilerin de hazır bulunduğu duruşmaya, tutuklu sanık Yusuf Taş, Kırıkkale Cezaevinden görüntülü bağlandı.

Yakınlarını kaybedenlere ayrı ayrı başsağlığı dileyen mahkeme başkanı Hüseyin Pekşen, iddianameyi okudu.

Sanık Yusuf Taş, gerekli güvenlik tedbirleriyle mahkeme salonuna getirilmesini ya da mahkemenin başka ile alınmasını, salonda savunma yapmak istediğini belirtti.

Mahkeme heyeti, kamu güvenliğini ve duruşmanın selametini göz önünde bulundurarak talebi reddetti.

Sanık Mehmet E, damadının kardeşi Yusuf Taş'ın olaydan sonra otobüs bileti alması konusunda kendisinden yardım istediğini söyledi. Bileti alarak kendisini çay ocağında bekleyen Taş'a verdiğini anlatan Mehmet E, bu kişiye, suç olduğunu bilerek yardımcı olduğunu itiraf etti.

Şerif Taş ise mahkeme başkanının, 'yatağının altında ele geçirilen ve olayda kullanıldığı belirlenen tabancayı' sorması üzerine, bilgisinin olmadığını söyledi.

Sanık Arif Toz da Yusuf Taş'ın otogarda yakalandığı sırada orada bulunmasının tesadüf olduğunu savundu.

'Adam öldürmek' suçundan sabıkalı sanık Halil ile oğlu Şerif Taş ve Arif Toz, 'suç delillerini yok etmek, gizlemek ve suçluyu kayırmak' suçlamalarını reddetti.

Kudret Taş, olay günü kızı Tuba ile kardeşi Şenel Çakmak'ın evinde bulunduklarını, gün boyu telefonda görüştükleri Yusuf Taş'ın kendilerini tehdit ettiğini dile getirdi.

Akşam sokağa çıktıklarında Yusuf Taş'ı yüzünü gizlemiş halde gördüğünü, silahı çıkardığı anda yakındaki karakola gidip olayı bildirdiğini, döndüğünde ise kızını evinin kapısının önünde vurulmuş bulduğunu anlatan Kudret Taş, ''Kızımın vücudunda işkence izleri gördüm. Eve girdiğimde ise diğer 5 kişinin de vurulduğunu fark ettim. 3 yaşındaki torunumun ise odanın kapısının arkasında saklandığı için vurulmadığını gördüm.'' diye konuştu.

Daha sonra Kudret Taş, tutuklu sanık Yusuf Taş'a ekrandan seslenerek, 'Senin dünyan öldü, benim canım yandı, babansa dışarıda serbest şekilde geziyor. Seni kullandı, kandırıldın.' dedi.

Kudret Taş'ın fenalaşması üzerine duruşmaya ara verildi.

Medine Melis Çakmak, olaydan sonra hafıza kaybı yaşadığını, hiçbir şey hatırlamadığını belirtti. Kardeşi Mehmet Can Çakmak ise silah sesi üzerine uyandığını, Yusuf Taş'ın kapıya vurarak içeri girdiğini ve ateş ettiğini bildirdi.

Eşini ve bir çocuğunu kaybeden, iki çocuğu da yaralanan Osman Çakmak ise tüm sanıklardan şikayetçi olduğunu kaydetti.

Kudret Taş'ın avukatı Metin Kınacılar ise olay anında sanıkların cep telefonlarının sinyallerinin istenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, kayıtların talep edilmesine karar vererek, duruşmayı kasıma erteledi.

Gaziantep Düztepe Mahallesi'nde 5 Ocak'ta Yusuf Taş'ın, aralarında kendisinden boşanmak isteyen eşinin de bulunduğu 4 kişiyi silahla öldürdüğü, 2 kişiyi yaraladığı öne sürülmüştü. Olaydan kısa süre sonra Sam Mahallesi'ndeki bir evde, zanlının amcası, yengesi ve çocuklarının da bulunduğu 5 kişi daha silahla öldürülmüştü.
Kaynak: AA