Fransa'da DAEŞ İle Mücadele

Cumhuriyet Savcısı Molins: 'Genç kadınlardan oluşan bir terör çetesi etkisiz hale getirildi. DAEŞ'in Suriye kolu tarafından yönlendirilen genç kadınlar, Fransa’da terör saldırısı hazırlığı içindeydi'

PARİS – Fransa’da Cumhuriyet Başsavcısı François Molins, DAEŞ ile mücadele kapsamında, genç kadınlardan oluşan bir terör çetesinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Molins, dün Paris yakınlarındaki Essonne kasabasında düzenlenen polis operasyonunda, birisi yaralı ele geçirilen 3 genç kadın ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Molins, 'DAEŞ’in Suriye kolu tarafından yönlendirildiği anlaşılan genç kadınlar, Fransa’da terör saldırısı hazırlığı içindeydi.' dedi.

Terör çetesi üyelerinin Paris’in merkezinde terk edilmiş bir araçta bulunan mutfak tüpleriyle ilgili yürütülen soruşturmanın derinleştirilmesi sonucu gözaltına alındığını dile getiren Molins, 'bu genç kadınların körü körüne DAEŞ ideolojisine bağlı olduklarını' ifade etti.

Molins, 'Bu son gelişme, terör örgütünün kadınları da yurt dışında terör saldırısı için kullanabileceğini açıkça ortaya koyuyor.' dedi.

François Molins, mutfak tüpleriyle terk edilmiş durumda bulunan aracın, gözaltına alınan kadınlardan birisinin babasına ait olduğunu bildirdi.

Fransız savcı, gözaltına alınan ve poliste 'radikalleşme eğiliminde' olduklarına dair raporlar bulunan genç kadınların Suriye’de DAEŞ saflarında savaşmak için hazırlık yaptıklarını, ancak yurt dışına çıkamadıklarını da sözlerine ekledi.

Fransız polisi, dün akşam düzenlediği operasyonda, mutfak tüplerinin bulunduğu terk edilmiş araçla ilgili 3 kadını gözaltına alıp sorgulanmak istemiş, bu kadınlardan biri polise bıçakla saldırmıştı. Şüpheli kadın, polis tarafından açılan ateş sonucu yaralanmıştı.

Ülkede geçen yıl meydana gelen Charlie Hebdo saldırısı sonrası terör alarmı en yüksek seviyeye çıkartılmış, 130 kişinin öldüğü 13 Kasım 2015'teki saldırılardan sonra ise terörün Fransa için çok ciddi bir tehdit olduğu belirtilmişti.

Nice'de 15 Temmuz'da meydana gelen, 85 kişinin öldüğü saldırı sonrasında ise terör tehdidinin Fransa tarihinde görülmemiş kadar yüksek olduğu dile getirilmişti.

İç Güvenlik Genel Müdürü Patrick Calvar mayıs ayında, DAEŞ'in eylemlerinde bomba yüklü araçlar kullanabileceğine dikkati çekmişti.
Kaynak: AA