Erzincan Emniyetinden Bayramda Güvenlik Tedbiri

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı münasebetiyle bir dizi tedbir aldı.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü 10-18 Eylül 2016 tarihleri arasındaki Kurban Bayramı tatili süresince, vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla uygulanacak olan Trafik ve Asayiş tedbirlerine ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada; “Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce vatandaşların ziyaret edecekleri mezarlıklar, kurban pazarları, alışveriş merkezleri ve işlek caddelerde güvenli, akıcı, düzenli trafik ortamında seyahatlerini sağlamak amacıyla önleyici tedbirler alınacaktır.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz ekipleri tarafından "Yaşam İçin Bir Dakika Mola" projesi kapsamında hızdan ve uzun süre araç kullanmaktan kaynaklanan ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarından dolayı can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla özellikle sabaha karşı araçlarından indirilerek dinlendirmeler, trafik güvenliği ve güvenli araç kullanımı ile ilgili olarak denetlemeler ile bilgilendirmeler yapılacak ve broşürler dağıtılacaktır.

Sorumluluk alanımızda bulunan Erzincan-Erzurum karayolu "Karakaya-Avcılar" mevkii arasında bulunan 5 km’lik yol yapım çalışmaları devam etmekte olup, yol yapımını üstlenen firma tarafından sürücüleri uyarıcı nitelikte yeteri kadar standart trafik işaret levhalarının konulması sağlanmıştır.

Asayiş Şube Müdürlüğümüz tarafından vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu şehir merkezindeki bölgelerde hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık ve gasp olaylarına karşı resmi ve sivil ekipler görevlendirilmiştir.

İlimiz hayvan pazarında Asayiş Şube Müdürlüğünce alınan ilave tedbirlerin yanında Toplum Destekli Şube Müdürlüğünce (TDP) vatandaşlarımızın mağdur olmaması bakımından Kurban Pazarında sahte para ve dolandırıcılığa karşı hazırlanan broşürlerin vatandaşlarımıza dağıtılmaya başlamıştır.

Bahse konu tedbirlerin vatandaşlarımızca dikkatle takip edilmesi ve uygulanması sırasında personelimize yardımcı olunması ayrıca herhangi bir olumsuzluk karşısında vakit geçirmeden 155 Polis İmdat hattını aramaları büyük önem arz etmektedir.”denildi.
Kaynak: İHA