Elbeyli'de Mihdi Kaplan Cami'sinin Açılışı Yapıldı

Fırat Kalkanı Operasyonu ile gündeme gelen Kilis’in Elbeyli ilçesine Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birliği (GAHİB) Başkanı Selahattin Kaplan ve ailesi tarafından yaptırılan cami törenle hizmete açıldı.

GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan’ın babası Hacı Mihdi Kaplan’ın adı verildiği caminin açılış törenine, Kilis İl Müftüsü Mahmut Karatepe, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gökhan Şahin, Elbeyli Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Elbeyli Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, "İbadethaneler insanların cem olduğu birlikte hareket ettiği, özel günleri birlikte paylaştığı ve bir toplum olma bilincine vardığı kutsal mekanlardır. Bu mabetler, ibadetlerin yapılması için bir yer olduğu kadar insanların görüşmesine ve buluşmasına vesile kılan yerleşim alanlarıdır. Bu duygu ve düşünce ile çok değerli Haci Mehdi Kaplan ve kıymetli oğullarının talebi doğrultusunda daha önce faaliyete geçirdiğimiz Mihdi Kaplan Toplum Sağlığı Merkezi’ne entegre ettiğimiz bir ibadethanenin açılışı vesilesiyle birlikteyiz. Tabi biz bu açılışı sadece bir ibadethane olarak görmüyor, aynı zamanda çocuklarımıza, hanımefendilere, gençlerimize dini eğitimlerin verilebileceği manevi eğitimlerin verilebileceği bir yaşam alanı olarak tasarlıyoruz. Çok daha aktif bir cami haline gelecek ve Mihdi Amcanın da gerçek hedefi yeni nesillerin ahlaklı, imanlı ve faziletli yetişebilmesi arzusuna bir zemin hazırlayacak bu yerleşim yeri’’ dedi.

GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan ise ’’Kaplan ailesi olarak, hayırlı bir hizmetimizin açılışındayız. Daha önce yaptırdığımız Sağlık Ocağı’na gelen hastaların ve çevredeki insanların mescit olarak kullanabileceği bir cami yaptırmaktan son derece gururluyuz. Buraya gelecek insanların dualarını alabilirsek ne mutlu bize. Rabbim inşallah şu bayram günü terör belasını ülkemizden kaldırır. Herkes huzurlu zamanlarına döner. Elbeyli’de hep kötü haberler gelmekte, hep savaş haberleri verilirken, hayırlı haberlerinde olması da son derece bizi mutlu etmektedir. Yaklaşan Kurban Bayramı’nın ise tüm ülkemize, tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını, savaşların durmasını, birliklerin, kardeşliğin, pekişmesini diliyorum’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hacı Mihdi Kaplan Camii dualar eşliğinde açıldı.
Kaynak: İHA