Dünyaca Ünlü Kaligrafi Ustası Denis Brown Küçükçekmece'de

Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi dünyaca ünlü kaligrafi ustası Denis Brown’u ağırladı.

Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi dünyaca ünlü kaligrafi ustası Denis Brown’u ağırladı. Brown, kaligrafi ustalarına ve Küçükçekmeceli öğrencilere kaligrafinin inceliklerini anlattı. Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde Mürekkep Sohbetleri Topluluğu tarafından Güven Sanat Sanatsal Malzemeler’ in sponsorluğu ile 4 günlük bir workshop gerçekleştiren Denis Brown kaligrafi ustaları ve Küçükçekmece öğrencilerle buluştu.

Küçükçekmece Belediyesi’ne teşekkürler

Brown 18 saat boyunca öğrencilere, italik minüskül yani italik küçük harfler ve italik majüskül yani italik büyük harfler konularında bilgi verdi. Workshop sonunda ise katılımcılar sertifika almaya hak kazandı. Dünyaca ünlü kaligrafi ustasıyla buluşan Küçükçekmeceli geleneksel sanatlar meraklıları ise Küçükçekmece Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür ederek minnetlerini dile getirdi.

Denis Brown Kimdir?

Çocukluk yaşlarında kaligrafi ile ilgilenmeye başlayan Brown, Londra Roehampton Enstitüsünde kaligrafi üzerine çalışmalarını yürütürken UK Society of Scribes and Illuminators tarafından (Birleşik Krallık Kaligraf ve tezhipçiler Cemiyeti) üyelikle onurlandırıldı. Brown bu cemiyetin en genç (20 yaşında) ve ilk İrlandalı kaligrafi sanatçısı oldu. Geleneksel yazı türleri üzerinde uzun soluklu çalışmalar yapan Brown, bu formların sınırlarını zorlayarak yüzlerce kelimenin resimleştiği çok tabakalı üç boyutlu yazı levhaları üretti. Yazının bilgisayar yoluyla dijitalleştiği günümüzde bu çalışmalarıyla Brown, geleneksel kaligrafiye 21. Yüzyıl yorumu getirmiştir. Denis Brown, tüm dünyaya estetik değerler içeren kaligrafiyi göstermek, öğretmek ve kendi sanatsal birikimlerini aktarmak adına interaktif kaligrafi eğitim diskleri hazırlamış, bunun yanında dünya genelinde birçok ülkede kaligrafi çalıştayları düzenlemiştir.
Kaynak: İHA