Dünya Mazlumları İçin Yola Çıktılar

Hayrat İnsani Yardım Derneği ekipleri, Kurban Bayramı'nda çeşitli ülkelerde yardımda bulunmak için yola çıktı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği ekipleri, dünyanın farklı noktalarına Kurban Bayramı yardımı için hareket etti.

Dernek Başkanı Hakkı Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın farklı coğrafyasındaki mazlumlar için Kurban Bayramı'nda görev alacak dernek gönüllülerinin yollara düştüğünü söyledi.

Derneklerinin dünyanın dört bir yanında kurban faaliyetleri gerçekleştirdiğini aktaran Aygün, 'Bu yıl 46 ülkede kurban kesmeyi hedefliyoruz. Ekiplerimiz 'İyilik Kurbanla Yayılsın' sloganıyla yola çıktı.'dedi.

Cerablus halkı için de kurban kesmeyi planladıklarını anlatan Aygün, 'Geçen sene 14 bin 400 kurban hissesini 600 bin kişiye ulaştırdık. Bu yıl da binlerce kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Geçen yıl 38 ülkede kurban kestik bu sene sayıyı 46'ya çıkarttık. Milyonlarca mazlum insan açlık ve susuzluk çekerken biz elimiz bağlı oturamazdık. Yılda bir kere et yeme fırsatı olan insanlara bağışçılar sayesinde et yeme imkanı sunuyoruz.' diye konuştu.

Aygün, Kurban Bayramı için ilk kafilenin Çad, Güney Afrika, Kamerun ve Nijer'e gittiğini bildirerek, 'Bugün de 5 ekip göndermeyi düşünüyoruz. Yarın akşama kadar bütün ekiplerimizi göndermeyi planlıyoruz. İnşallah güzel bir kurban programı olmasını temenni ediyoruz. 'İyilik Kurbanla Yayılsın' duasıyla yollara düştük.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA