Büyükşehirden Bayram Denetimi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Et Kombinası’nda denetleme yaptı. Kombinada çalışmaların tamamlandığını ve kesim için uygun koşulların hazır olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, Manisa Büyükşehir Belediyesi Et Kombinası’nın gayet güzel işlediğini ve kurallara uygun olduğunu ifade etti.

Büyükşehirden Bayram Denetimi
Manisa Büyükşehir Belediyesi Et Kombinası’ndaki incelemeye Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Haşere İle Mücadele Şube Müdürü Gözde Koç ve veteriner hekim katıldı.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim yerleri ile soğuk hava depolarını gezen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, et kombinasına geçerli not verdi. Büyükşehir Belediyesi’nce merkez ilçede ve diğer ilçelerde kurban kesim yerlerinin belirlendiğini belirten Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra, belirlenen yerler dışında kesim yapanlar hakkında Kabahatler Kanunu’nun belirlenen hükümleri gereğince işlem yapılacağını dile getirdi. İra, “Vatandaşların dini vecibelerini huzurlu ve sağlıklı bir ortamda yerine getirebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Zabıta Dairesi Başkanlığı olarak gerekli tüm önlemler alındı” diye konuştu.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Haşere İle Mücadele Şube Müdürü Gözde Koç ise, bayram boyunca kurban kesim yerlerinin Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı haşere ile mücadele ekipleri tarafından düzenli olarak ilaçlanacağını belirtti.

Koç, “Karasinek popülasyonunun önüne geçmek adına kesim yerlerine karasinek tuzakları ile karasinek tutucu ipler asıldı. Kurban kesim yerleri herhangi bir kimyasala maruz bırakılmadan düzenli olarak dezenfekte edilecek” şeklinde konuştu.

Zabıta Dairesi Başkanı Aydoğan İra ise 11 Eylül Pazar gününden itibaren kurban satış ve kesim yerlerinde Zabıta personelinin de hazır bulunacağını belirtti.

Kurban kesim yerleri de şu şekilde belirlendi:

Manisa Şehzadeler; Canlı hayvan borsası yanındaki mezbaha tesisi, Alaybey Mahallesi, Cumartesi Pazaryeri 1 ve 2’nci bölüm, Perşembe Pazaryeri, Nurlupınar Mahallesi Pazaryeri.

Manisa Yunusemre; Laleli Cumartesi Pazaryeri, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın bahçesi, Karaköy Pazaryeri, Horozköy Pazaryeri.

Ahmetli; Ahmetli Mezbahası.

Akhisar; Çarşamba Pazarı, Cuma Pazarı, Pazar Pazarı, Akhisar Mezbahası.

Alaşehir; Alaşehir Mezbahanesi.

Demirci; Demirci Mezbahası.

Gölmarmara; Gölmarmara Mezbahası.

Gördes; Gördes Mezbahası.

Kırkağaç; Kırkağaç Mezbahası.

Kula; Belediye Garajı.

Salihli; Salihli Mezbahası, Pazar Pazarı, Çarşamba Pazarı, Müftülük Aşevi, Eski İtfaiye Yeri, Cumartesi Pazarı.

Sarıgöl; Sarıgöl Mezbahası, Ayan Mahallesi, Yeni Hayvan Pazarı.

Selendi; SELTAŞ A.Ş Yanı.

Soma; Soma Mezbahası.

Turgutlu; Belediye Mezbahası, Pazartesi Kapalı Pazaryeri, Selvilitepe Kapalı Pazaryeri, Ergenekon Mahallesi Kapalı Pazaryeri, Belediye Temizlik İşleri Şantiyesi, Cumartesi Kapalı Pazaryeri, İbrahimci Parkı olarak belirlendi.
Kaynak: İHA