Büyükşehir Devam Meclisinden 50 Yeni Otobüs İçin Yetki Çıktı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayı devam meclisinde şehir içinde toplu ulaşımda kullanılmak üzere 50 adet 12 metrelik otobüs alımı için mecliste yetki aldı. İlgili gündem maddesi görüşüldüğü sırada açıklamada bulunan Türel isim vermeden Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün’ü eleştirdi. Türel, “Oda başkanlığını adeta kendi hesapları için kullanan bir oda başkanı ile muhatap olmam mümkün değil” dedi.

Büyükşehir Devam Meclisinden  50 Yeni Otobüs İçin Yetki Çıktı
CHP’li bir meclis üyesinin Türel’e Ali Tüzün’ün daha önce seçimlerde kendisine destek verdiğini söylemesi üzerine Türel, “Hep söylüyorum söyleyeceğim. Antalya kazanacaksa ben kaybetmeye razıyım. Biz hiçbir zaman siyasete teslim olmadık. Biz her zaman Antalya’nın menfaati için çalıştık. Bizi geçmişte destekledi diye Antalya’ya zarar veren kim olursa olsun gereğini yaparız. Siz çok istiyorsanız alın hayrını görün. Benim için hiçbir sorun yok” cevabını verdi..

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı devam oturumu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı menderes Türel Başkanlığında ASAT Meclis Salonu’nda yapıldı.74 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste en önemli konu ulaşım oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi, şehir içinde toplu ulaşımda kullanılmak üzere 50 adet 12 metrelik otobüs alımı için mecliste yetki istedi. Bu alım için 20 milyon TL kredi kullanılması ve krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmak üzere Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici’nin yetkilendirilmesi ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Daha önce alınan 40 otobüsün 500 bin kilometreyi aştığı için sanayiden çıkmadığını belirten Türel, bunun belediyeye ciddi zarar oluşturduğunu söyledi.

Ek araç alınmadığının altını çizen Türel, bunun araçlarda bir yenileme olduğunu kaydetti.

İlgili gündem maddesi görüşüldüğü mecliste Ulaşım esnafı da hazır bulundu.

Kimse memnun değil

Antalya ulaşımında mevcut sistemden kimsenin memnun olmadığını hatırlatan Başkan Türel; "Mevcut sistemden ne vatandaş, ne ulaşım esnafı, ne de belediye memnun. Kime sorsan herkes şikayetçi. Ulaşımda şu an 6 başlı sistem mevcut. Bu durumda ulaşım sisteminde bir kargaşaya neden oluyor” diye konuştu.

Ulaşımda bir birlik sağlamak için esnafa iki seçenek sunduklarını kaydeden Türel, “Mevcut sistemde esnaflar arasında ‘Sen çok kazandın, ben az kazandım’, ‘Senin aracın çok kazanan hatta geçiyor benim ki az kazanan hatta geçiyor’ gibi oluşan tartışmalara son vermek için tek tip otobüs sistemi oluşturmak istedik. 7 metrelik araçları 9 metreye, 12 metrelik araçları ise iki tane 9 metrelik araçlara dönüştürmek istedik. Böylece tüm esnaf eşit derecede toplanan paradan hak edeceklerdi” dedi.

Ali Tüzün’e sert eleştiri

İsim vermeden Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün’ü eleştiren Türel, kendisi hakkında gazetelerde çeşitli ithamlar çıkan bir oda başkanıyla muhatap olmayacağını söyledi.

Ulaşımda birlik için daha ünce 3 ulaşım esnafı ile kendi makam odasında konuştuklarını kaydeden Türel, “Bu konuda mutabık kaldık. Ancak daha sonra bir oda başkanı 7 metrelik otobüsleri 9 metrelik araçlara dönüştürme teklifini reddetti. Farklı tekliflerde sunduk. Ancak sunduğumuz her teklife itiraz ettiler. Açıkçası itiraz gerekçelerini bir türlü anlamadım. Sonra baktım ki ne teklif versek istemeyecekler, hatta altın koltuklu araçlar sunsak da reddedecekler. Çünkü bunların farklı hesapları var. Oda başkanlığını adeta kendi hesapları için kullanan bir oda başkanı ile muhatap olmam mümkün değil. Ancak oda ile kurumsal ilişkimiz devam edecek. Esnaf ile çözüm arayışımız devam ediyor. İnşallah ortak bir nokta buluşuruz. Derdimiz esnaf arkadaşlarımızı mağdur etmemek" diye konuştuk.
Kaynak: İHA