Bursa Ekonomisi 'Yeşil' Büyümesini Sürdürüyor

Türkiye ekonomisinin üretim merkezlerinden Bursa’da ‘yeşil büyüme’ modeli bütün hızıyla sürüyor.

Bursa Ekonomisi 'Yeşil' Büyümesini Sürdürüyor
İnovatif arıtma tesisi unvanı ile Türkiye’de bir ilke imza atan Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, Bursa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında yönetim kurulu toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan Vali İzzettin Küçük, kooperatifin şehrin yeşil büyüme modeline büyük katkı sunduğunu söyledi.

Tesisin Türkiye’ye örnek bir yapıda olduğunu kaydeden İzzettin Küçük, “Hem yerleşim yerleri hem de sanayi alanındaki çevrenin deşarj edilmesi ve temiz tutulması bakımından rol model olan bir merkeze sahibiz. Kamunun yapması gereken işleri, bir kooperatifin gerçekleştirmesi çok güzel bir uygulamadır. Burası Bursa’nın çevre anlayışına pozitif bir boyut kattı. Kooperatifimizin, bölgemizin ve kentimizin yeşil çevre vizyonuyla büyümesine öncülük etmeye devam edeceğine inanıyorum” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyası olarak kent vizyonunu ‘yeşil büyüme temelli’ oluşturduklarını söyledi.

Tüm sanayi bölgelerinin katılımıyla yakın zamanda imzalanan ‘temiz üretim işbirliği protokolü’nün Bursa’nın çevreye saygılı büyümesine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Burkay, “Bursa’daki çevreci üretime ‘yeşil büyüme projemiz’ ile liderlik ediyoruz. Hedefimiz, sanayinin rekabet edebilirliğini ve verimliliğini yükselterek dünya pazarlarından daha fazla pay almasını sağlamak, yüksek katma değerli ve ileri teknolojili ürünlerin üretildiği bir merkez haline gelmesine öncülük etmektir. Bu hedeflere ulaşırken de aynı zamanda çevreye ve topluma duyarlı bir sanayi yapısına dönüşümü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

İbrahim Burkay, ekonomideki büyüme hedeflerinde çevreyle barışık sanayileşmenin olmazsa olmazları arasında bulunduğuna değindi. Başkan Burkay, Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi’nin de kentin doğusunda bölge sanayicilerinin ve kamunun bir araya gelerek bu kapsamda hayata geçirdikleri örnek bir proje olduğunu ifade ederek, “Buradaki makine parkuru ve tesisin tamamı milli bir proje. Bursa olarak çevreye karşı tüm sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz ve bunları yerli teknolojilerle hayata geçireceğiz” dedi.

Toplantının ardından Vali İzzettin Küçük ve Başkan İbrahim Burkay, tesiste incelemelerde bulundu. Ayrıca Vali İzzettin Küçük, tesisin bahçesine bir ağaç dikti.

Vali İzzettin Küçük ve Başkan Burkay, Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Kooperatifi’ndeki toplantının ardından Barakfakih Islah OSB yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Şehrin doğu bölgesinde Islah OSB sürecine devam eden bölge sanayicilerinin de katıldığı toplantıda bölgenin geleceği ile ilgili konular değerlendirildi. Öte yandan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla 3 Aralık 2015 tarihinde hayata geçen Barakfakih Islah OSB ‘de 102 firma yer alırken, 5 bine yakın kişi de istihdam ediliyor.
Kaynak: İHA