Başkan Altınok Öz Belediye Personeliyle Bayramlaştı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Hizmet Binası’nda belediye çalışanlarıyla bayramlaştı.

Başkan Altınok Öz Belediye Personeliyle Bayramlaştı
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, belediye çalışanlarıyla bayramlaştı. Bayramlaşmaya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Av. Hüsnü Yeşilyurt, Dr. Turgut Mermertaş, Mustafa Fehmi Okay, Ali Apaydın, Nuran Keriş, Belediye Meclis üyeleri, Kartal Belediyesi iştirak şirketlerinin yöneticileri, işçi memur sendika temsilcileri, Kartal Belediyesi birim müdürleri ve Kartal Belediyesi personeli katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kurban Bayramı vesilesiyle düzenlenen bayramlaşmada şunları söyledi:

“Bir bayramda daha hep beraberiz. Allah acı keder göstermesin, rahat rahat kurbanımızı kesip ibadetlerimizi yerine getirelim. Uhrevi alemde Allah’ın yolundan, peygamberin yolundan gideceğiz. Dünyevi hayatta ise 15 Temmuz gösterdi ki Atatürk’ün yolundan gidilmezse bol miktarda yol kazası olabilir. Yakın zamanda Ankara’ya gittiğimde bir bakanlığın önünde orada daha önce hiç görmediğim Mustafa Kemal Atatürk’ün resimleri asılıydı. Bizler bu ülkenin 1071’den beri asli unsurlarıyız. Bizler geldiğimizde boş bir alan bulup oturmadık Anadolu’da. Her çeşit millet vardı. Kürdü de biziz, Türkü de biziz, hepsi biziz. Bizim yapacağımız emperyalizme yenilmemek, uyanık olmaktır. Bu ülkede var olan herkes bu ülkenin asli unsurudur. Adil paylaşımla ilgili benim de, herkesin de sorunu var. Kritik bir süreçten geçiyoruz. Birbirimizi üzmeyelim, birbirimizi rahatsız etmeyelim.”

Kartal Meydanı’na yerleştirilen Eşekli Kütüphaneci Heykeli’ni eleştirenlere de cevap veren Başkan Altınok Öz, “Meydanda sarılı olan Eşekli Kütüphaneci heykelimiz biri tarafından gece açılıyor. Onun üzerinden de birileri eşek muhabbeti yapıyor. O eşek kıymetli bir eşektir, nedenini şöyle izah edeyim; okuma yazmanın zayıf olduğu bir dönem Ürgüp’te bir memur kütüphaneye kimse gitmediği için eşeğin sırtına kitapları koyup köy köy geziyor. Halka kitap götürüyor, onlara kitap okutuyor. Kartal’da bulunan dikiş makinesi fabrikasından dikiş makinesi istiyor. 1950’lerden bahsediyorum. Makinalar geliyor, onları kütüphaneye koyuyor, kadınlara ‘Gelin dikişlerinizi burada dikin’ diyor. Dikiş dikmek için oraya giden kadınlara kitap okuyor. Okuma yazma bilmeyenler için okuma yazma kursu açıp insanlara okuma yazma öğretiyor. 1962 yılında ise dünyada en faydalı, en girişimci kişi ödülünü alıyor. Eşekli kütüphaneci toplumu aydınlatmış, aydınlanmanın yolunda yürümüş. Hacı Bektaş-ı Veli ilimden gidilmeyen yolun sonu karanlık demiyor mu? Bizim kuruluş felsefemiz de budur. İşte Kartal Meydanı’nda hepinizin faydalandığı eşekli kütüphaneciyi eleştirenlere bir mesaj veriyorum, eşekli kütüphaneci aydınlanmanın simgesidir” dedi.

“Halka hizmet noktasında asla bir milim geri adım atmayacağım”

Sözlerine her zaman halkın yanında olduğunu belirterek devam eden Başkan Öz, “Hukukun siyasallaşması bugün en büyük sorundur. Türkiye’de aydın ve demokrat olmak zordur. Ama bunların hiçbiri beni yıldırmıyor. Ben halkın yanındayım. Halkımıza yapabileceğimiz her türlü hizmeti yapma noktasında asla bir milim geri adım atmayacağımı herkesin bilmesini istiyorum” diye konuştu.

“Kartal’ın ve sizlerin belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum”

Başkan Altınok Öz, son olarak şunları kaydetti:

“Hep söyledim, yine söylüyorum Kartal Belediye Başkanı olmaktan ve sizlerle çalışmaktan gurur duyuyorum. Bu belediyede ne olursanız olun, eğer ulusal kurtuluş bayramlarına sahip çıkmazsanız konuşma hakkınız yok. Demokrasiyle taçlanmayan Cumhuriyet Cumhuriyet değildir. Şartlar ne olursa olsun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yine en coşkulu şekilde kutlayacağız. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nın sizlere, ailelerinize ve tüm insanlığa sağlık sıhhat getirmesini diliyor, keseceğiniz kurbanların Allah katında kabul olmasını diliyorum.”

Başkan Altınok Öz, konuşmasının ardından belediye çalışanlarıyla teker teker bayramlaştı.
Kaynak: İHA