Akyürek Açıklaması 'Ülkeyi Daha İleriye Taşıma Sorumluluğu Gençlerdedir'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Diriliş Muştusu Eğitim programlarına katılan gençlerle buluşmasında, gençlik çağında elde edilen birikimin gelecek için önemli kilometre taşları olacağını söyledi.

Akyürek Açıklaması 'Ülkeyi Daha İleriye Taşıma Sorumluluğu Gençlerdedir'
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Diriliş Muştusu Eğitim Programlarına katılan öğrencilerle bir araya geldi. Japon Parkı’ndaki programda öğrencilerle sohbet eden Başkan Akyürek, gençlik çağında elde edilen birikimin gelecek için önemli kilometre taşları olacağını söyledi.

Ülkeyi daha ileri taşıma sorumluluğunun gençlerde olduğunu belirten Başkan Akyürek, “Kendinizi ona hazırlayın. Kendinizi en iyi dil bilen, en iyi meslek sahibi, en iyi dava adamı, en başarılı yönetici, en başarılı siyasetçi, en başarılı belediye başkanı, milletvekili, bakan olarak hazırlayın. Bunu hayal olarak görmeyin. Şimdiden kendinizi çok iyi yetiştirin” dedi.

15 Temmuz’un Türk gençliğinin, Türkiye insanının milli şuur sahibi olduğunu, vatan, millet, memleket, milli irade deyince nasıl harekete geçeceğinin göstergesi olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, bir daha bu millete kimsenin yan gözle bakamayacağını dile getirdi. Türkiye’nin potansiyel olarak lider bir ülke olduğunu belirten Başkan Akyürek, “Türkiye, kendine geldiğinde, devletle millet buluştuğunda, milletin güvendiği kadrolar iş başına geldiğinde birden büyük bir patlama yapacaktı ve yaptı. Türkiye rampadaki füzeydi ve ateşlenmeyi bekliyordu. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve kadrolarımız bu ateşlemeyi gerçekleştirdi. Şimdi onun menziline ulaşmasını engellenmeye çalışanlar var. Tarih boyunca en çok yıkımı içeriden gördük. 15 Temmuz hadisesi de böyledir. Düşmanlarımız içimizden bir topluluğu kazandı, kendi yanlarına çekti, onların hesabına çalışılmaya başlandı ve Türkiye’nin gelişimi engellenmek, istikrarsızlaştırılmak, gidişatı önlenmek istendi. Türkiye’nin yükselişi Allah’ın izniyle engellenemeyecek. Konya da bu doğrultuda bir yükseliş içinde” diye konuştu.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik de, eğitim programlarının başarıya ulaştığını ve marka haline gelerek yeni nesiller yetiştireceğini dile getirdi. Çelik, “Bizim gençlik olarak hem güncel konularda hem de geleceğe yönelik fikir ve proje üretme konusunda gayretlerimiz var” dedi.

Kaynak: İHA