AEDAŞ, Bayramda Planlı Kesinti Yapmayacak

AEDAŞ Genel Müdürü Yiğit: 'Vatandaşlarımızın bayram döneminde hiçbir sorun yaşamaması için tüm planlı bakım, onarım ve yatırım çalışmalarımızı iptal ediyoruz'.

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'nin (AEDAŞ) Kurban Bayramı tatili boyunca planlı kesintileri iptal ettiği bildirildi.

AEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle turizmin başkenti Antalya dahil Isparta ve Burdur'da tüm planlı kesintiler iptal edildi.

Antalya, Burdur ve Isparta'da kaliteli ve kesintisiz hizmet vermeye çalışan AEDAŞ, 9 günlük Kurban Bayramı tatili döneminde enerji kesintisi yaşanmaması için özel önlemler aldı.

AEDAŞ, bölgede enerji kesintisi olmaması ve dağıtım sistemlerinde olası enerji kesintilerine anında müdahale edilmesi için Kurban Bayramı döneminde bakım ve yeni tesis çalışmalarına ait planlı kesintileri uygulamayacak.

Ayrıca şebeke operasyon birimleri ile arızalara anında müdahale etmek ve şebekede elektrik enerjisinin sürekliliğini sağlamak için vardiyalı ekipler ve sorumlular bulundurulacak. SCADA kontrol merkezinden şebekedeki elektrik uzaktan izlenerek herhangi bir arıza durumunda gerekli müdahaleler anında gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, bayram dönemlerinde sanayicinin de tatilde olması nedeniyle enerji kullanımının genellikle azaldığını belirtti.

Antalya'da, Ramazan Bayramı'nda günde ortalama 25 bin 500 MWh civarlarında bir tüketim gerçekleşirken, temmuz ayının diğer günlerinde bu rakamın ortalama 28 bin 150 MWh olduğuna dikkati çeken Yiğit, 'Yine de vatandaşlarımızın bayram döneminde hiçbir sorun yaşamaması için tüm planlı bakım, onarım ve yatırım çalışmalarımızı iptal ediyoruz.' ifadesini kullandı.

Vatandaşların Kurban Bayramı boyunca sorunsuz bir şekilde elektrik kullanabilmeleri için Alo 186 Çağrı Merkezi'nin de faaliyette olacağını vurgulayan Yiğit, AEDAŞ ekiplerinin vardiyalarla 7 gün 24 saat hizmet vereceğini belirtti.
Kaynak: AA