735. Ertuğrul Gazi'yi Anma Ve Yörük Şenlikleri

Şehitler için mevlit okutuldu ve Ertuğrul Gazi'nin türbesi ziyaret edildi.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, bu yıl 735'incisi düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında, şehitler için mevlit okutuldu ve Ertuğrul Gazi'nin türbesi ziyaret edildi.

İlçede, 16 Türk büyüğünün büstlerinin bulunduğu alanda düzenlenen tören, Bilecik Valisi Süleyman Elban ve Yörüklerin Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başladı.

'Geleneksel şifalı pilav kapak açma' ikramı için kurban kesilmesinin ardından Ertuğrul Gazi'nin türbesi ziyaret edildi ve Çelebi Sultan Mehmet Camisi'nde Ertuğrul Gazi ve şehitler için mevlit okutuldu.

Vali Elban, Hükümet Konağı önündeki konuşmasında, cihan imparatorluğunun kurulduğu topraklarda yaşadıklarını hatırlattı.

Üç kıtada hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu'nun adalet ve şefkatle hiçbir ayrım yapmadan herkese hizmet ettiğini belirten Elban, 'Bir imparatorluğun kurulduğu bu topraklarda 735'incisini kutladığımız bu şenliklerin ülkemizin dirliğine, birliğine ve insanlarımızın huzuruna, mutluluğuna katkı vermesini ve insanımızın daha ileriye gitmesi için vesile olmasını diliyorum. Başta Ertuğrul Gazi olmak üzere bizlere bu güzel vatanı bırakan gazilerimize ve şehitlerimize rahmet diliyorum.' diye konuştu.

Belediye Başkanı Halil Aydoğdu da Söğüt'ün Türk tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu aktararak şunları kaydetti:

'Bu yıl 735'incisini yaptığımız törenler, Türk milleti için ayrı bir önem arz etmekte. Bizler burada büyük Türk Ertuğrul Gazi'nin bekçileri ve siz de bu büyük Türk milletinin mümtaz temsilcileri, bizlere bu cennet yurdu vatan bırakmak için kanlarını, canlarını feda etmekten çekinmeyen bu ecdada vefa borcumuzu bir nebze olsun ödeyebilmek ve buranın ulvi atmosferinden feyz alabilmek adına bir kez daha Söğüt'te buluşmanın hazzını yaşıyoruz.'

Konuşmaların ardından Vali Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve beraberindekiler, Yörük temsilcilerine katılımlarından dolayı plaket verdi.

Daha sonra, Kültür ve Turizm Bakanlığı Mehteran Takımı eşliğinde Ertuğrul Gazi Türbesi yerleşkesine kadar yürüyüş yapıldı.

Kaynak: AA