'28 Belediyenin Yönetimi Kandil'in Talimatından Çıkarılacak'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bize Kanun Hükmünde Kararname’nin verdiği yetki 15 gündür. 15 gün içerisinde 28 belediyenin yönetimi teröristte değil, 28 belediyenin yönetimi Kandil’in talimatında değil, ay yıldızlı bayrağa kendini adamış insanların yönetimiyle devam edecektir. Sadece Güneydoğu ve Doğu’da değil Türkiye’nin hangi noktasında olursa olsun eğer bu konuda teröre bulaşmış, sadece PKK, KCK, Kandil terörüne değil, FETÖ terörüne de bulaşmış tüm belediyeler için de aynı şey geçerlidir” dedi.

'28 Belediyenin Yönetimi Kandil'in Talimatından Çıkarılacak'
Polis Akademisi Başkanlığı Fakülte ve Yüksekokulları’ndan 2016 yılında mezun olan 607 komiser yardımcısının mezuniyet töreni, Gölbaşı yerleşkesinde bulunan stadyumda gerçekleştirildi.

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, emniyet daire başkanları ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende konuşan Bakan Soylu, ülkemizin özellikle son 14 yılda çok önemli bir değişim ve dönüşüm hareketi içerisine girdiğini ifade ederek, kamuda görev yapan bireylerin eğitiminin ayrı bir önem kazandığını ve günümüzde polisin sadece kelepçe ve tabanca ile görev yapan bir memur olmadığını dile getirdi.

“Önümüzdeki süreçte 20 bin polis alımı gerçekleştirilecek”

Mezun olan öğrencileri suçluyu suçsuzdan ayırmak için gerekli alt yapıya sahip, vatandaşa hizmeti önceleyen anlayışı ortaya koyan kişiler olmaları yönünde uyaran Bakan Soylu, "Bunun için devletimiz polisimizin eğitim alt yapısına ayrı bir önem verdi. Ülkemizde yaklaşık 276 bin polis görev yapmaktadır. Bu polislerin eğitiminde Polis Akademisi bünyesinde 5 ayrı birim görev yapmaktadır. 2015 yılında yapılan değişiklikle Polis Amirleri Eğitim Merkezi kurulmuş ve eğitim çalışmalarına devam etmektedir. Önümüzdeki süreçte 20 bin polis alımı gerçekleştirilecek. Bunların 10 bini özel harekat branşında eğitilip istihdam edilmek üzere KPSS şartı aranmadan en az lise mezunu ve askerliğini son 3 yıl içerisinde yapmış adaylardan seçilecektir. Diğer 10 bin kişi polis memuru olarak eğitilmek ve istihdam edilmek üzere en az üniversite mezunu 2015 veya 2016 KPSS puanı 60 ve üzeri olan adaylardan seçilecektir. Bu 10 bin kişinin bin kişisi kadına dayalı olarak ayrılmıştır. Bu kardeşlerimiz ve bugün güzel cennet vatanımızın her yerinde, her yöresinde hizmet yapanlar, 15 Temmuz’da o kutlu kıyafetlerin içerisinde hain bir şekilde başkalarının talimatlarıyla değil Cumhuriyeti, demokrasiyi koruyan ve bunun için kendisini feda edebilecek çok kıymetli arkadaşlarımızdır. Düşmanlık besleyenler korksunlar ve Türkiye’ye düşmanlık yapmaya kalkanlar ürksünler, şefkat bekleyenler de bu kardeşlerimizle kucaklaşsınlar" diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin birçok şeyi değiştirdiğine dikkat çeken Bakan Soylu, "Gerek ülkemizin Doğu ve Güneydoğu’sunda PKK ve onun üç harfli kopyaları eliyle uzun yıllardır yaşanan terör hadiseleri, gerek dinimize zarar veren, İslam dışı bir taşeron terör örgütü olan IŞİD, gerekse Suriye’deki iç karışıklığın yarattığı göçün ülkemize yansımaları iç güvenlik açısından büyük bir yük getirmektedir. 15 Temmuz’dan sonra Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarının Bakanlığımıza bağlanması hem Bakanlığımızın elini hem de ülkemizin iç güvenliğinin daha da güçlenmesini sağlamıştır. Aynı amaca hizmet eden bu kurumların bir araya gelmesi koordinasyonu ve iletişimi daha da arttırmıştır. Bu ülkenin güvenliği için çalışan her birimimiz bu vatanın evlatlarıdır. Temel gayemiz vatanın selametidir" şeklinde konuştu.



“15 gün içerisinde 28 belediyenin yönetimi Kandil’in talimatında değil, ay yıldızlı bayrağa kendini adamış insanların yönetimiyle devam edecektir”

PKK terör örgütüne destek veren belediyelere kayyum atanacağı sinyalini veren Bakan Soylu, "Birileri Güneydoğu’da terör üzerinden hakimiyet kurmaya çalışıyor. Kamuyu, kamu görevlilerini, belediyeleri kullanarak özellikle terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaya çalışıyorlar. Buna kimse sessiz kalacağımızı düşünmesin. Eğer egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğuna inanıyorsak, eğer bu egemenlik konusunda millet sandığa gidip iradesiyle beraber gidip oyunu kullanıyorsa ve belediye başkanı seçiyorsa, bu belediye başkanı Kandil’in emrinde oluyorsa, bu belediye başkanının yanında sözde eş başkanıyla birlikte milletin verdiği ferdi istismar ediliyorsa o belediye bizim belediyemiz değildir. 1 gün dahi orada görevde duramaz. Orada çalışanların aldıkları maaşlara tenezzül edip, o maaşların yüzde 60’ını Kandil’e, terör örgütüne gönderenlerden hesap sormak milletimizin bize verdiği talimattır. Biz bu talimatı yerine getirmek zorundayız. İnsan hakları temsilcilerine, uluslararası sendikalara sesleniyorum. Ne zamandan beri bir terör örgütü orada yaşayan, çalışan insanların alın terini gasp edip terör örgütüne gönderiyorlar? Ne zamandan beri bu oluyor? Halk vergisini veriyor, hizmet bekliyor. Ama onlar hizmet yerine teröriste silah ve Türkiye’mizi bölmeye, başkalarına uşaklık yapmaya yönelik bir anlayışa sevk ediliyorsa bize verilen görev bunu ortadan kaldırmaktır. Bunun için çalışmalarımızı yapıyoruz. Aziz milletim merak etmesin. Bize Kanun Hükmünde Kararname’nin verdiği yetki 15 gündür. 15 gün içerisinde 28 belediyenin yönetimi teröristte değil, 28 belediyenin yönetimi Kandil’in talimatında değil ay yıldızlı bayrağa kendini adamış insanların yönetimiyle devam edecektir. Herkesin böyle bilmesini isteriz. Sadece Güneydoğu ve Doğu’da değil Türkiye’nin hangi noktasında olursa olsun eğer bu konuda teröre bulaşmış, sadece PKK, KCK, Kandil terörüne değil, FETÖ terörüne de bulaşmış tüm belediyeler içinde aynı şey geçerlidir" açıklamalarında bulundu.

“282 bin 525 güvenlik teşkilatı mensubu bayramda görev yapacak”

Kurban Bayramı öncesinde şehir dışına tatile çıkacak vatandaşları uyaran Bakan Soylu, vatandaşların trafik kurallarına uymaları gerektiğine dikkat çekti. 282 bin 525 güvenlik teşkilatı mensubunun bayramda görev yapacağı bilgisini veren Bakan Soylu, "Bunların 166 bin 325’i polis, 115 bin 200’ü jandarma bini ise sahil güvenlik komutanlığına mensuptur. Merkez birimlerimiz 81 il valiliğimiz ve kaymakamlarımız 24 saat görev bilinci ile çalışacaktır. Trafiği ve asayişi kontrol edecekler ve bayramın huzur içinde geçmesini temin edeceklerdir” dedi.



“Elektronik radar uygulaması sona ermiştir”

“Yol güzergahlarında 2013’de daha az kaza olsun, denetimi elektronik olsun diye kurulan bir kanunun belki de yanlış yorumlanmasıyla vatandaşlarımız sıkıntı çekmektedir” diyen Bakan Soylu şunları kaydetti:

“Bunun bilinci içindeyiz. Radar uygulamalarının ve bir takım elektronik denetimlerin özellikle ağır bir ceza ile karşı karşıya bıraktığı vatandaşlarımıza bir açıklığı buradan getirmek istiyoruz. Hükümetimiz yeni bir düzenleme yapmış, bugün de Maliye Bakanlığıyla, Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz arasında 10 gün içerisinde yürürlüğe girebilecek bir protokolü imzalamıştır. Öyle tuzak radar uygulaması, elektronik radar uygulaması sona ermiştir. Bunu çok net bir şekilde söylemek istiyorum. 500 metre öncesinden uygulamayı vatandaşa giydiren, öyle istedikleri yere elektronik radar koyulabilecek bir anlayışı ortaya kaldırabilecek yönetmeliği veya üst üste cezaları gerçekleştirebilecek yönetmeliği düzeltecek bir anlayışı getirdik. Yani her 300 metrede bir, 1 kilometrede bir ceza anlayışı ortadan kalkmıştır. Bu konuda elbette ki vatandaşlarımızın bizim ortaya koyduğumuz bu sürece karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade etmek istiyorum. Kesintisiz kabahatlerde fiil tek fiil sayılacak. Yani aynı yerden giderken üst üste kesilen cezalarla ilgili fiil tek fiildir. 10 kilometreden sonra tekrardan aynı şey olursa elbette ki yeni bir değerlendirme yapılabilme şansına sahip olur. Bir taraftan biz dikkatli olacağız ama bir taraftan da vatandaşımız dikkatli olacaktır.”

Kaynak: İHA