12 Milletvekili Hakkında Fezleke

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Can Dündar ve Erdem Gül'ün 'gizli bilgileri açıklama' davasının kapalı duruşması için geldikleri adliyede yapılan yasa dışı gösteriye katıldıkları iddiasıyla 12 milletvekili hakkında fezleke düzenledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Can Dündar ve Erdem Gül'ün, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara Cumhuriyet gazetesinde yer verdikleri gerekçesiyle yargılandıkları davanın kapalı duruşması sırasında adliyede yasa dışı gösteriye katıldıkları iddiasıyla 12 milletvekili hakkında fezleke hazırladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Selamettin Celep tarafından CHP milletvekilleri Enis Berberoğlu, Gürsel Tekin, Şafak Pavey, Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, İlhan Cihaner, Hilmi Yarayıcı, Tuncay Özkan, Engin Özkoç ile HDP milletvekilleri Garo Paylan, Filiz Kerestecioğlu ve Meral Danış Beştaş hakkında, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davanın duruşmasına, kapalı yapılma kararı alınmasına rağmen gelerek, İstanbul Adalet Sarayı'nda 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle fezleke düzenlendi.

Fezleke, soruşturma izni için TBMM'ye gönderildi.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davada, gizlilik kararı getirilmesi talep edilmiş, bu talep İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilmişti. Salondan ayrılmayan milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunulması kararlaştırılmıştı.
Kaynak: AA