Van'da 40'Tan Fazla Sağlık Çalışanı Açığa Alındı

Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Semur, tüm kurumlarda olduğu gibi kendi kurumlarına bağlı hastanelerde de gerek FETÖ/PDY, gerekse diğer terör örgütleriyle bağlantıları olan personelle alakalı titiz bir çalışma yapıldığını söyledi.

Van'da 40'Tan Fazla Sağlık Çalışanı Açığa Alındı
Kısa bir süre önce Sağlık Bakanlığına devredilen Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskele Binası’nda (Eski Van Asker Hastanesi) basın mensuplarıyla bir araya gelen Semur, hastane binasını tanıtarak buradaki hizmetle alakalı açıklamalarda bulundu. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İskele Binası’nın 100 yatak kapasiteli olduğunu ve Türkiye genelinde olduğu gibi 26 Ağustos’ta problemsiz bir şekilde devraldıklarını belirten Semur, “Devraldığımız günden bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadık. Devir işlemi gerçekleşirken daha önce hastanemizde görev yapan sağlık personeli, hekim ve hemşirelerimizin birliğimize geçişleri sağlandı. Hastanenin taşınır, taşınmaz ve diğer bütün teçhizatları herhangi bir sıkıntı yaşanmadan devirlerini yapmış olduk. Bu süre zarfında da hastanemiz daha önce vermiş olduğu hizmetleri hiçbir aksaklık yaşanmadan aynen yürütmektedir. Bölgemiz, maalesef terör hadiselerinin sık yaşandığı bir bölgedir. Bu süreçte gerek Çaldıran ilçesi Tendürek bölgesinde yaşanan hadise, gerekse Hakkâri Çukurca’da yaşanan malum terör hadiselerinde yaralanan asker ve korucularımızın bir kısmının tedavilerini bizler yaptık. Eskiden olduğu gibi şehitlerimizin cenazeleri hastanemizde alınarak memleketlerine gönderildi. Bundan sonra da bu hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

“Hastanede polisler de görevlendirildi”

Ulusal basında yer alan, asker hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesinden sonra yaralı güvenlik güçlerinin tedavilerinin aksatıldığı yönündeki bir habere de tepki gösteren Semur, şunları kaydetti:

“Burada kesinlikle askerlerimizin ve polislerimizin tedavilerinde bir zafiyet yaşanmayacaktır. Bu konuda bütün kamuoyunun, bütün asker, polis ve korucu yakınlarımızın müsterih olmalarını istiyoruz. Bu konuda Bakanlığımız, valiliğimiz ve emniyetimiz çok duyarlıdır. Bizler de hastane idaresi ve hastane çalışanları olarak hepimiz bu konuda gerekli hassasiyet ve duyarlılığa sahibiz. İl Emniyet Müdürlüğümüzle de görüştük. Valiliğimizle de görüştük, buraya polis memurlarımız da görevlendirildi.”

Devir işleminden sonra hasta sayısında da ciddi artışlar olduğunu kaydeden Heybet Semur, “Hasta sayımız önceki döneme nazaran arttı. Daha önce 100-120 olan günlük hasta sayımız, şu anda 300 civarını buldu. Bu arada ilimizde daha önce şüpheli davranışlarda bulunan bir hemşirenin gözaltına alınmasıyla alakalı olayın bir kısım medyada bu hastanemizde vuku bulmuş gibi gösterilmeye çalışılmış, bizler bununla alakalı gerekli girişimlerde bulunduk. Tekzip metni de gönderdik, Sağlık Bakanlığımız Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Başkanlığımız çok titiz bir şekilde takip ediyor” ifadelerini kullandı.

“FETÖ soruşturmasında göreve iade edilenler de var”

FETÖ/PDY kapsamında Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak 40’ın üzerinde personeli açığa aldıklarını da sözlerine ekleyen Semur, “Bunların içerisinde 7-8 doktor var. Uzman hekimler, ebe ve hemşireler, normal memurlar bulunmaktadır. Mevcut çalışıp hakkında değerlendirmeler devam eden personel var. Bunların somut delillerle ortaya çıkarılması, kanıta dayalı bir işlem tespit edilmesi zaman alacak. Çünkü sayı oldukça yüksek, bununla alakalı hem bizlerin de hem de Bakanlık üst yönetiminin çalışmaları titizlikle devam ediyor. Yine burada hatalı bir işlem varsa geriye dönüş süreci de tarafımızca yapılıyor. Göreve iade edilenler de var. 40’yakın görevden uzaklaştırılan var, diğerleriyle ilgili de çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Burada sadece bir terör örgütü olmadığını ifade eden Semur, “Hadise sadece FETÖ/PDY değil, bu millete karşı kimlerin hatası, yanlış, fiil ve eylemi varsa, bunların hepsine de aynı şekilde değinilecektir. Terör örgütü burada bir tane değil, diğer terör örgütleriyle de yakınlığı olan, işbirliği olan ve bunun kanıtı olanlarla alakalı Bakanlığımız işlem yapmaktadır. Bu süreç bayramdan sonra da aynı hassasiyetle devam edecektir” şeklinde konuştu.

Daha sonra hastane binasını gezen Semur ve beraberindekiler, hasta yakınlarına ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundular.
Kaynak: İHA