Ünye'de Açık Hava Sinema Kültürü Canlanıyor

Ünye Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl başlattığı ve büyük beğeni toplayan açık hava Nostalji Sinema Günleri bu yıl da devam ediyor.

Ünye'de Açık Hava Sinema Kültürü Canlanıyor
Ünye Atatürk Park Amfi alanında 5-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında her akşam ayrı bir film gösterimi yapılacak. Nostaljik açık hava sinema kültürünü yeniden canlandırmayı amaçlayan etkilikte her akşam son yıllarda Türk sinema tarihine damgasını vurmuş filmler gösterime girecek.

İlk olarak 7 Eylül akşamı başlanan ilk gösterimde, ‘120’ adlı film izleyicilerle buluştu. Sinema günlerinde Ünyeliler hem açık havada sinema izlemenin keyfinin sürerken, hem de eski yıllarda oldukça popüler olan açık hava sineması deneyimini yaşamış oluyorlar.

Filmler yine Ünye Belediyesinin geçen yıl bünyesine kattığı 35 mm olarak gerçek sinema gösterim makinesi ile yayınlanıyor. Yine gösterim sırasında izleyicilere ücretsiz popcorn ve özel olarak tasarlanan şal dağıtılıyor.

İlk gösterime katılan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, vatandaşlarla birlikte filmi izledi. Sanat ve sosyal ağırlıklı bu Türk etkinliklerin bir kentin en önemli dinamiklerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Çamyar, “Ünye kültür, sanat ve modern şehircilik anlayışı ile tüm bölgede örnek olmaya devam ediyor” diye konuştu.

5-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenen açık hava Nostalji Sinema Günleri kapsamında ‘120, Eşkıya, Abdullah, Züğürt Ağa, Beyaz Melek, Selamsız Bandosu, Propaganda, Devrim Arabaları ve Abdülhamid Düşerken’ adlı filmler izleyiciyle buluşacak.
Kaynak: İHA