Türkiye'nin İlk Zeytin OSB Alt Yapı Temeli Burhaniye'de Atıldı

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Türkiye’nin ilk Zeytin ve Zeytin Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi Altyapı temeli törenle atıldı.

Türkiye'nin İlk Zeytin OSB Alt Yapı Temeli Burhaniye'de Atıldı
Yaşanan başarısız darbe girişimi ardından ertelenen Zeytin ve Zeytin Ürünleri Organize Sanayi altyapı temel atma töreni yapıldı. Yaklaşık 430 dekarlık alanda yapımına başlanan Zeytin ve Zeytin Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi’nde 219 dekarlık kullanım alanı yer alırken, 36 fabrikanın kurulacağı açıklandı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından konuşmalar yapıldı. Törende ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Necdet Uysal, Zeytin ve Zeytin Ürünleri Organize Sanayi bölgesinin zeytin çiftçisinin gelirini artıracağını söyledi.



Başkan Necdet Uysal, “Barajın tamamlanması ile sulanacak zeytinlerden kaliteli ve iri ürünler alınacak. Böylelikle bizim zeytinimiz daha çok sofralık olarak değerlenecektir. Bu alanda 36 fabrika yer alacak. 2009 yılında başlatılan girişimlerle bu günlere gelindi. Zeytin OSB ilçemiz çiftçisinin gelirini artıracaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Eski Belediye Başkanlarından Fikret Akova da, kendisine söz hakkı veren Başkan Uysal’a teşekkür ederken, kurulacak Zeytin OSB ile yöre zeytininin hak ettiği değeri bulacağını anlattı.

Zeytin OSB Başkanı Kaymakam Hüseyin Öner de konuşmasında,” Yörede var yılında 50 bin ton zeytinyağı üretilmektedir. Körfez yöresindeki arazilerin yüzde 75’in zeytinler kaplamaktadır. Burada kurulacak tesisler, ülkemize katma değer katacak. Burada kurulacak işlemelere devlet kolaylıklar sağlamaktadır. Burada yeni markalar olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Ali Aydınlıoğlu da” Bu gün Burhaniye ve Havran’ın kurtuluş günü. Allah, bu memlekete acılar göstermesin. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve gazilerimize de şifa diliyordum. Türkiye de yapılan desteklerle zeytin ağacı sayısı 177 milyona çıkmıştır. Burada daha kaliteli ürünler elde edilecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Burhaniye’mize ve körfezimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Balıkesir Vali Vekili Zeki Karaca da, “ Memleketimiz önemli günlerden geçmektedir. Bize moral verecek iyi şeylere ihtiyacımız vardır. Bu tesislerin çok faydalı olacağına inanıyorum Biz de, valilik olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekipleri gösteri yaptı. Zeytin ve Zeytin Ürünleri Organize Sanayi Bölgesinin altyapı temeli, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile Balıkesir Vali Vekili Zeki Karaca, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınloğlu ,OSB Başkanı Kaymakam Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Bülent Ölçensoy, OSB Başkan Yardımcısı Belediye Başkanı Necdet Uysal tarafından atıldı. Daha sonra davetliler Burhaniye Belediyesi’nin ürettiği zeytin ve zeytinyağlarının tadımının yapıldığı standı ziyaret ederek ürünleri test ettiler.
Kaynak: İHA