Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Mumcuoğlu Kurban Alırken Uyardı

Adana Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Turgay Mumcuoğlu, vatandaşların kurbanlık alırken dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Mumcuoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlıkları alırken hayvanların kulaklarında etiket olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Kurbanlıkların temiz bir ortamda çevre sağlığını da düşünerek kesilmesinin önemli olduğunu belirten Mumcuoğlu şöyle konuştu:

'Kurban kesimi için belediyelerin gösterdikleri kesim yerlerinde kurbanların kesilmesi gerektiğini unutmayınız. Sokak kenarlarında kurbanların kesilmeyeceğini cezasının da olduğunu unutmayınız.'

- İthal okul ürünlerine dikkat

Mumcuoğlu,velilerin çocukları için alacağı okul ihtiyaçlarını seçimini yaparken de dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Piyasada oldukça fazla miktarda uzakdoğu'dan ithal edilen eğitim malzemeleri olduğunu dile getiren Mumcuoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

'Bunları ucuz diye aldığımızda kısa sürede bozulacağını ve sağlık açısından çocuklarımızı tehlikeye düşüreceğini bilmemiz gerekmektedir. Renkli ve kokulu kanserojen madde taşıyan ürünleri almamaya özen göstermeliyiz. Bu ürünlerin insan sağlığı açısından oldukça zararlı olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Etiketsiz ürün almayınız. Dayanıklı tüketim mallarında CE, TSEK, TSE damgalarını mutlaka arayınız. Satış sözleşmelerini iyice okuyunuz,dayanıklı tüketim mallarını aldıktan sonra kullanma kılavuzunu okumadan ürününüzü çalıştırmayınız.'

Kaynak: AA