Toroslar Belediyesi, 30 Noktada Kurban Kesim Yeri Hazırladı

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde ilçe genelinde 30 noktada kurban kesim merkezi belirlerken, kurban satış yeri de Korukent Mahallesi’nde 100 dönümlük alanda tek noktada kuruldu.

Toroslar Belediyesi, 30 Noktada Kurban Kesim Yeri Hazırladı
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, kurbanlıkların daha temiz ve hijyenik koşullarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını ve Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi. Zabıta, Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlükleri ekiplerinin bayram süresince kurban satış ve kurban kesim yerlerinde düzenleme, temizleme ve denetleme çalışması yapacaklarını belirten Tuna, “İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın kurbanlıklarını keserken sıkıntı çekmemeleri için içerisinde kompresörü, su düzeni, tuvaleti, çöp konteyneri, otoparkı ve her türlü hijyenik şartları oluşturulan 30 noktada kurban kesim merkezi ile Valilik İl Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca tek noktada belirlenen Korukent Mahallesi Cumhuriyet Evleri kuzeyindeki 100 dönümlük alanda kurban satış yeri hazırladık. Bayram süresince vatandaşlarımız istek ve şikayetlerini Alo 153 Zabıta Şikayet Hattı’nı veya 322 72 00 numaralı telefonu arayarak bildirebilirler. Amacımız, Toroslar halkının daha sağlıklı, temiz ve huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlamaktır” dedi.

Cadde, sokak, kaldırım ve açık alanda kesim yapılmayacağını, açıkta kesim yapanlara cezai işlem uygulamak zorunda kalacaklarını dile getiren Tuna, belediye tarafından hazırlanan kurban kesim merkezlerinde eğitimli kasapların görev alacağı bilgisini verdi. Başkan Tuna, İl Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca verilen karara göre, küçükbaş kurbanlık kesim fiyatının 30 TL, büyükbaş kurbanlık kesim fiyatının ise 200 TL olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA