Tokat'ta Kurban Satışları Hareketlendi

Tokat’ta Kurban Bayramı’na kısa süre kala kurbanlık satışlarında hareketlilik yaşanıyor.

Tokat'ta Kurban Satışları Hareketlendi
Tokat’ta Turhal ve Sivas yolu üzerinde kurulan kurban pazarlarında kurbanlıklar alıcısını bekliyor. Birçok kurban satıcısı kurbanlıklarını büyük oranda satarken, henüz istediği oranda satış yapamamaktan şikayetçi olanlarda var. Tokat merkezden Ali Alaybay, 10 büyükbaş kurbanlıktan 2 tane kaldığını, satışlardan memnun olduğunu söyledi.



Madas köyünden Dursun Ceylan, 15 büyükbaş kurbanlıktan 2 tane kaldığını ifade ederek, “Kurban pazarı durgun gibi gözükse de çok şükür satışlarımız iyi. Cuma gününe kurbanlıkların tamamını satmış olurum inşallah. Bugün maaşlarını alıyor vatandaş son güne kurbanlık kalmaz diye bekliyoruz” diye konuştu.

Ortaören köyünden Kaya Sezer ise 15 tosun 2 düveden 5 tanesini satabildiğini söyledi.

Kurban Bayramı’na kısa süre kala işlerin canlanmasını beklediklerini ifade eden Sezer, “Hafta sonu yoğunluğun artmasını bekliyoruz. Aylıklar biraz daha erken verilse idi elimizde kurban kalmazdı. Geçen yıl daha erken satışlar bitmişti. Vatandaşın alım gücü düşük” dedi.

Batmantaş Köyünden Ünal Batur da kurban bağışı yerine pazardan kurbanlık alınmasını arzu ettiklerini ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti: “Biz aylarca bu hayvanlara bakıyor kurbanlık olarak getiriyoruz. Satılmıyor gelecek seneyi bekliyoruz. Yetkililer duysun sesimizi buna çözüm bulsun. Gelsin vatandaş kurban alsın köylü malını satsın sevinerek gitsin. Biz kurban bayramında yas tutuyoruz. Neden köylü hayvanını satamıyor borçlu gidiyor. Ümidim yok ama 3 günde inşallah satılır. 300 küçükbaş hayvandan daha 20 tane sattım. Kurban bağışı yapılıyor. Bu bağış yapılan hayvanlar köylüden alınsın.”
Kaynak: İHA