Siyasi Parti İl Başkanlarının Ortak Basın Toplantısı

Burdur'da bir araya gelen AK Parti, CHP ve MHP il başkanları ortak basın toplantısı düzenledi.

Kent merkezindeki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Süleyman Faki, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Burdur'da ve Türkiye'de hoşgörü ikliminin arttığını belirtti.

Yenikapı ruhunun Türkiye'ye güzel şeyler getireceğine inandığını belirten Faki, 'Siyasi fikirlerimiz ne olursa olsun, arkadaşlarımızla birlikte Burdur'a katkı koyabilmek açısından zaman zaman bir araya geliyoruz. Bundan sonra da bir araya gelmeye devam edeceğiz.' dedi.

Faki, darbe girişiminin Burdur'da etkilerinin halen devam ettiğini ifade ederek, bu süreçte suçluların cezasını çekmesini istediklerini fakat mağdurların gerçek suçlulardan ayırt edilmesi için de gereken çalışmaları yaptıklarını söyledi.

- Millet darbecilere cevabı verdi

CHP İl Başkanı Barış Ayten de 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'nin parlamenter demokratik sistemini askıya almak amacıyla yapıldığını fakat başarısızlıkla sonuçlandığını dile getirdi.

Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında en büyük payın millete ait olduğunu anlatan Ayten, milletin birlik ve beraberlik içerisinde darbe kalkışmasına gereken cevabı verildiğini vurguladı.

Ayten, Olağanüstü Hal (OHAL) sürecinde hükümetin kararlı bir şekilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) üzerine gittiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Türkiye'nin anayasal düzenini bozmaya çalışan bir zihniyete karşı hükümetin kararlılıkla gitmesine destek olduk. Ancak bu süreçte anti-demokratik uygulamalar da gerçekleşiyor. Suçu işlemiş kişilerin yargı önüne çıkarılıp yargılanmasında hiçbir problem yoktur. Ancak bu yargılama sürecinde somut deliller olmadan önce açığa alınıp sonra yargılamaya kalkarsak, yargılama sürecindeki bir salıvermenin bedelini o insanlar yargının önüne çıkıncaya kadar çekmiş oluyor. Kolay değil insanlar terör örgütü üyeliği ile suçlanıyor. Eğer somut deliller ortaya konulmadan bu insanlar tutuklanıp daha sonra 'kusura bakma biz yanlış yaptık' desek de o süreç içerisindeki uğranılan mağduriyeti gidermek ne maddi ne manevi mümkün değildir.'

- Hassas dönem

MHP İl Başkanı Hikmet Ökte ise Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hassas bir dönemden geçtiğini belirtti.

Darbe girişimi sonrası FETÖ üyelerine açığa alma, gözaltı ve meslekten ihraç kararları alındığını hatırlatan Ökte, güvenlik güçleri ve adalet mekanizmasının 'kurunun yanında yaşın da yakılmaması' için özen göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA