'Sanat Güneşi'nin Özel Eşyalarına İlgi

Klasik Türk müziğinin en önemli isimlerinden, 'Sanat Güneşi' olarak anılan sanatçı Zeki Müren'in, ölmeden önce son yıllarını geçirdiği Muğla'nın Bodrum ilçesinde müze olarak kullanılan evi, özellikle yerli turistlerin ilgisini çekiyor Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Çelik: 'Geçtiğimiz yıl ocakağustos ayları arasında müzeyi 24 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl ise ziyaretçi sayısı 27 bini aştı' 'Zeki Müren'in en çok sahne kostümleri ilgi görüyor. İnsanların müzeyi gezdiği sırada, Zeki Müren'in şarkılarının da fonda çalınması, güzel bir atmosfer oluşturuyor'

ALİ BALLI - 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in, Bodrum ilçesinde özel eşyalarının sergilendiği ve müze olarak hizmet veren evi, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Zeki Müren'in hayatının son yıllarını geçirdiği Bodrum'daki evi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 8 Temmuz 2000'den bu yana, sanatçının anısına düzenlenen sanat müzesi olarak kullanılıyor. Ziyaretçilerin 5 lira karşılığında gezme fırsatı bulabildiği iki katlı ev, adeta ziyaretçi akınına uğruyor.

Müren'in özel eşyalarının yanı sıra sahne kıyafetleri, takıları, resim ve fotoğraflarının da sergilendiği müzeye ilgi her geçen yıl artıyor.

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla bölgesinde beş arkeolojik, iki etnografya, bir de doğa tarihi müzesinin olduğunu söyledi.

Muğla'ya gelen yerli ve yabancı misafirlerin deniz, kum ve güneşin dışında kalan zamanlarda, bu alanları ziyaret ettiğini belirten Çelik, Zeki Müren'in Bodrum'da bulunan ve kişisel eşyalarının sergilendiği müzeye ilginin oldukça fazla olduğuna dikkati çekti.

Çelik, geçen yıl ocak-ağustos aylarında müzeyi 24 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade ederek, bu yılki ziyaretçi sayısının 27 bini aştığını kaydetti.

Bu rakamlarla geçen yıla oranla iç turizmde yüzde 12 artışın yaşandığını anlatan Çelik, 'Bu müzeye genelde yerli turistler çok büyük ilgi duyuyor. Yabancı turistlerin de gelmeleri durumunda yabancı dilde bilgi verecek çalışanlarımız da var.' dedi.

- 'Müren'in sahne kostümleri büyük ilgi görüyor'

Çelik, sanat güneşi Zeki Müren'in çok miktarda özel eşyasının sergilendiği müzede, en çok sahne kostümlerinin ilgi gördüğünü belirtti.

İnsanların müzeyi gezdiği sırada, Zeki Müren'in şarkılarının da çalındığını ve güzel bir atmosfer oluştuğunu dile getiren Çelik, 'Müren'in klasik aracı da müzede sergileniyor. Zeki Müren çok ünlü bir sanatçı. Vatandaşlar ünlü sanatçının kıyafetlerine bakarak, bugünkü kıyafetleri de kıyaslamış oluyorlar.' diye konuştu.

Veli Çelik, Kurban Bayramı tatilinde ilçeye gelecek misafirlerin Zeki Müren müzesinin yanı sıra diğer tarihi alanları da mutlaka gezmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

- 'Eşyaları görenlerin gözleri doluyor'

İlçeye tatil için gelen ve Zeki Müren'in müzesini de gezen bazı tatilciler, eşyaları fotoğraflama şansı da yakalıyor. Müzeyi tesadüfen görerek gelen Hamza Çapar, Zeki Müren'in kullandığı eşyalarını, fotoğraflarını ve kostümlerini yakından görmenin kendisini çok heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini söyledi.

Bodrum'a ailesiyle tatil için Tekirdağ'dan gelen Kadir Güneş de müzeyi ilk kez gezdiklerini ve gezerken duygusal anlar yaşadıklarını ifade etti.

Zeki Müren'in unutulmaz bir sanatçı olduğuna işaret eden Güneş, 'Sanki şu anda buradaymış da sanki bizi gezdiriyormuş gibi hissediyoruz ve duygulanıyoruz. Eşyaları sanki özenle seçmiş gibi. Giysileri de bir harika. O yılların modası halen devam ediyor.' dedi.

Güneş'in eşi Esen Güneş de müzik eşliğinde evi gezmenin kendilerini çok etkilediğini ve gözlerinin dolduğunu dile getirdi.
Kaynak: AA