Samsun Otoshow Fuarı Sona Erdi

Fuarı 98 binden fazla kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Samsun'da otomobil, ticari araç, aksesuar ve yan sanayi firmalarının katılımıyla düzenlenen 2. Otoshow Fuarı sona erdi.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ Samsun Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, fuarın, sektörün tüm ilgisini Samsun'a çektiği belirtildi.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, KOSGEB, Otomotiv Distribütörleri Derneği ve Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği iş birliğiyle düzenlendiği hatırlatılan fuarı, 98 binden fazla kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

'Samsun 2.Otoshow Fuarı Karadeniz'in en büyük fuar alanına sahip TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerle buluştu. Ziyarete açık olduğu süre boyunca Samsun başta olmak üzere bölgenin tüm şehirlerinden ziyaretçinin ağırlandığı fuar, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmaların satışlarına önemli ölçüde katkı sağlayarak sektör temsilcilerine büyük moral verdi. Fuarda Citroen, Fiat, Ford, Kia, Ni̇ssan, Seat, Skoda, Toyota, Volvo, Volkswagen, Hyundai otomobil, Iveco ticari araç markası, Ford 1959 Customline 300 klasik modeli ile markaların tüm araçları, sektörde faaliyet gösteren aksesuar ve yan sanayi firmaların ürünleri başarıyla sergilendi. Toyota Hilux Modeli ile fuar açık alanında off-road etkinliği gerçekleştirerek ziyaretçilere farklı, adrenalini yüksek ve eğlenceli bir deneyim yaşattı. Aynı zamanda Volvo S90 modeli ve Fiat markasının Egea Station Wagon ( SW ) modelinin ön gösterimi Türkiye’de ilk kez Samsun 2. Otoshow Fuarı’nda gerçekleşti.'

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezinin 2016-2017 sezonunda, Karadeniz Bölgesi'nin üretimine, ihracatına, istihdamına artı değerler katacak yepyeni fuarlarla yoluna emin adımlarla devam edeceği belirtildi.

Samsun'da ilki 2014 yılında gerçekleştirilen otomobil fuarını, 92 binin üzerinde kişi ziyaret etmişti.
Kaynak: AA