'Sağlıklı Bir Bayram İçin Beslenmemize Dikkat Edelim'

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, Kurban Bayramı'nda, sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılması için alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğunun unutulmaması gerektiğini bildirdi.

İl Sağlık Müdürü Yazı, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramların barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin daha çok hissedildiği, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günler olduğunu kaydetti.

Yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin yaşandığı, sevgi ve saygı ikliminin hakim olduğu bu özel günlerin ülkenin her ferdi için, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde, sevgi ve mutluluğun paylaşılıp çoğaltıldığı günler olabilmesi temennisinde bulunan Yazı, şöyle devam etti:

'Bu önemli günlerin sağlıklı bir şekilde geçirilebilmesi için vatandaşlarımızın beslenmesine dikkat etmesi son derece önem arz etmektedir. Özellikle Kurban Bayramı’nda, bayram geleneklerimizden olan tatlı, şeker tüketimine ek olarak kırmızı et tüketiminin miktarı ve sıklığı da artmaktadır. Bu dönemde şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve diyabet (şeker) hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Kurban Bayramında; sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılması için alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğu unutulmayıp her zaman özen gösterilmelidir.Vatandaşlarımız kendi sağlığını koruma altına almak için dengeli beslenmeye dikkat ederken sağlık çalışanlarımız da olası hastalık durumlarına karşı her bayram olduğu gibi bu bayramda da görevinin başında vatandaşlarımıza hizmet edeceklerdir.'

Yazı, vatandaşların huzurlu ve sağlıklı bir şekilde bayramını geçirmesi için hastanelerin acil servisleri ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri birimlerinin 24 saat görevlerinin başında olacaklarını dile getirerek, 'Bu duygularla hepimiz için büyük anlamlar taşıyan bayramların, milletimizin birlik-beraberliğine, barış ve huzuruna, milli ve manevi değerlerde bütünleşmesine, fitne ve terörün bitmesine vesile olmasını diliyor, ülkemizi korumak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Başta Gaziantep halkı ve sağlık çalışanları olmak üzere tüm Müslüman kardeşlerimizin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini temenni ederim.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA