Müze Ve Örenyerleri Gişelerinin Kiraya Verilmesi

TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi ve DENTUROD Başkanı Şen: 'Yeni ihalenin bölgesel olarak yapılması halinde DÖSİMM daha rekabetçi bir ihale oluşturabilecek, böylelikle daha yüksek bir ihale bedeline ulaşılabilinecektir'.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Türkiye'deki müze ve ören yerlerinin ihalesinin bütün olarak değil, bölgesel olarak yapılmasının daha rekabetçi bir ihale oluşturacağını savundu.

Şen, yaptığı yazılı açıklamada, tahmini bedeli 1,2 milyar lira olan 'Müze ve Örenyerleri Gişelerinin Kiraya Verilmesi İşi İhalesi'ne TÜRSAB, Bilintur ve Pamukkale Belediyesinin katıldığını, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünde (DÖSİMM) gerçekleştirilen ihalede her üç kurumun ihaleden çekildiğini belirtti.

İhaleye katılan kurumların, DÖSİMM tarafından belirlenen ihale bedelinin çok yüksek olduğu, turizmde yaşanan kriz nedeniyle gerçekçi bir fiyat saptanmadığını öne süren Şen, açıklamasında şunlara yer verdi:

'DÖSİMM tarafından açıklanacak yeni ihale takviminde 2016 yılı turizm sezonu dikkate alınarak ihale bedelinin düşürülerek tüm ören yerlerinin, ihale ile tek bir alıcıya verilmesi, rekabet şartlarını düşüreceği gibi ihalede çıkacak ihale bedelinin de beklentilerin çok altında kalmasına neden olacaktır. Yeni ihalenin bölgesel olarak yapılması halinde DÖSİMM daha rekabetçi bir ihale oluşturabilecek, böylelikle daha yüksek bir ihale bedeline ulaşılabilinecektir. Bölgesel yapılan ihale sonucu bu ören yerlerini işletmeye talip olan özellikle yerel yönetimler bölge turizmine, tanıtımına daha fazla katkı sağlayabilir. Bölgelerde ören yerlerinden uzaklaşan vatandaşların yerel yönetimlerin etkisi ve düzenleyecekleri etkinliklerle daha fazla ören yerlerine ziyareti sağlanabilir.'

Açıklamasında, ören yerleri ihalesinin bölgesel olması talebine vurgu yapan Şen, ihaleye Denizli'yi temsilen katılan Pamukkale Belediyesine teşekkür etti.
Kaynak: AA