Muhasebecilere 'Bazı Borçların Yeniden Yapılandırılması' Eğitimi

Van Vergi Dairesi İl Müdürlüğü tarafından Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyelerine ‘6736 sayılı kanun borçların yeniden yapılandırılması’ eğitimi verildi.

Muhasebecilere 'Bazı Borçların Yeniden Yapılandırılması' Eğitimi
SMMMO’da düzenlenen seminerde açılış konuşmasını yapan Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, 6736 sayılı kanunun Van için yeterli olmadığını vurgulayarak, kanunun kendilerini üzdüğünü söyledi.

Mevcut yasanın Van’da kargaşaya neden olacağını ifade eden Şahin, “Van’da 12 bin mükellef olduğunu düşünürsek, bundan bir kısmı bu kanundan faydalanacak, diğerleri ise faydalanamayacak. Bunun da bir kargaşaya neden olacağı belli. Oda olarak bunu gelir idaresi yetkililerine ilettik. Bu kanunun böyle geçmesi bizce hoş karşılanmadığını belirtmek istiyorum. Bu kanunun yeni bir torba kanunu ile düzeltileceğine inanıyoruz. Bu vesile ile bugünkü eğitimin başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Van Defterdarı Mehmet Durusoy ise, 6736 sayılı kanunun değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, kanunun herkese anlatılması amacıyla eğitimlerin düzenlendiğini ve gerek yazılı gerekse görsel medyada bunun anlatılması gerektiğini söyledi.



Seminer, daha sonra Van Vergi Dairesi Müdürü Murat Aydın tarafından ‘6736 sayılı kanun bazı borçların yeniden yapılandırılması’ eğitiminin verilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA