Minik Kulaçlara Sertifika

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce açılan ve bin çocuğa eğitim verilen yüzme kursu sona erdi, öğrenciler sertifika aldı.

Minik Kulaçlara Sertifika
Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nca açılan ve usta eğitmenlerin görev yaptığı yüzme kurslarına, 7-15 yaş arası yaklaşık bin çocuk katıldı.

Günde 4 seans halinde verilen kurslarda temel yüzme teknikleri ve ileri eğitim metotları ile yüzme dersleri verildi.

Pınar Mahallesi Yüzme Havuzunda gerçekleşen sertifika törenine Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Halil Hızlısoy, Spor Hizmetleri Şube Müdürü Kadir Gül, öğrenciler ve veliler katıldı.

Çocukların bedensel ve ruhsal gelişimlerine katkı

Sporun, çocukların bedensel ve ruhsal gelişimindeki önemine değinen Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, yüzme kurslarına gösterilen yoğun ilginin kendilerini memnun ettiğini belirtti.

Akyürek, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü Bey’in talimatları doğrultusunda, çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine olumlu katkı koyacak faaliyetlere imza atmaya devam ediyoruz. Çocuklarını yüzme kurslarımıza getirerek bize olan güvenlerini ortaya koyan velilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

"Önümüzdeki yılın çalışmalarına şimdiden başladık"

Çocukların ve gençlerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin teminatı olduğunu ifade eden Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Halil Hızlısoy, çocukların yüzme öğrenmesi ve çok sayıda ölüme neden olan sulama kanallarından uzak tutulması hedeflerine ulaşıldığını kaydetti.

Halil Hızlısoy, “Adana Büyükşehir Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimize her alanda sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz. Yüzme kurslarımız ile çocuklarımız yüzmeyi öğrenirken, yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirme fırsatı yakalamışlardır. Çocuklarımızı hem sulama kanallarından uzak tuttuk hem de yeni arkadaşlıklar edinmelerini ve sosyal hayata daha kolay adapte olmalarını sağladık. Yüzme kurslarına katılan çocuklarımız, kaslarıyla birlikte algı ve zekalarını geliştirmişlerdir. Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey’in talimatı gereği şimdiden önümüzdeki yıl açılacak kurslar için çalışma başlattık” diye konuştu.

Kaynak: İHA