Mersin'de Kurban Bayramı Hazırlıkları

İçel Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Denizkızı Turizm AŞ. tarafından işletilen şezlonglar, tuvaletler, duş ve soyunma kabinleri, Kurban Bayramı boyunca ücretsiz olacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nda Yapraklı Koy, Susanoğlu, Kızkalesi ve Ayaş Yemişkumu plajlarında Denizkızı Turizm AŞ. tarafından işletilen şezlonglar, tuvaletler, duş ve soyunma kabinlerinin ücretsiz olarak hizmet vereceği belirtildi.

Belediyenin kendisine tahsis edilen sahillerde yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yenileme ve işlevlendirme çalışmaları yaptığı ifade edilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

'Plajlara, şezlonglar, şemsiyeler, tenteler, giyinme odaları, duş kabinleri, tuvaletler ve localar inşa edildi. Engelli vatandaşlar için giriş-çıkış noktası ve rampalar oluşturularak, özel yürüyüş yolları, tuvaletler ve duş kabinler yapıldı. Denize rahatça girebilecekleri uygun platformlar kuruldu. Cankurtaran üniteleriyle vatandaşların can güvenliği en üst seviyeye çıkarıldı. Asayiş sorununu ortadan kaldıracak şekilde 3 vardiya halinde güvenlik hizmeti verilmeye başlandı. Plajlarda güvenlik kasaları oluşturularak denize girecek vatandaşlar için güvenli bir alan sağlandı. Hijyen ve yüksek kalite esaslarına uygun olarak kurulan modern kafe ve restoranlarda uzman personeller istihdam edildi.'

Kaynak: AA