Manisa'nın Düşkurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurtuluş Günü münasebetiyle gönderdiği mesaj okundu.

Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, işgal sırasında yakılan ve harabeye dönen şehrin küllerinden yeniden doğduğunu ve 17 ilçesinde en iyi hizmetin verilmeye çalışıldığını söyledi.

Atatürk anıtı önündeki törenin ardından kutlamalar, Kültür Merkezi Fuaye salonundaki eski Manisa Fotoğrafları sergisinin açılışı ile devam etti.

Kutlamalar, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından da Kurtuluş Savaşı Anıtı Çanakkale Şehitliği yanında düzenlenen tören ile devam etti.

Kutlama törenine, Manisa Vali Vekili Abdurrahman Koçoğlu, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekilleri Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer ile kurumların müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA