Lavrov Ve De Mistura Cenevre'de Görüştü

Lavrov, de Mistura ile Cenevre'deki Suriye barış görüşmelerinin yeni turunu tekrar başlatabilme ve ülkedeki krize siyasi bir çözüm bulma çalışmaları kapsamında bir araya geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye krizini ele almak için Cenevre'de görüştü.

De Mistura'nın Sözcüsü Jessy Chahine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün İsviçre'nin Cenevre kentine gelen Lavrov'un, de Mistura ile Cenevre'deki Suriye barış görüşmelerinin yeni turunu tekrar başlatabilme ve ülkede devam eden krize siyasi çözüm bulma çalışmaları kapsamında görüştüğünü söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Lavrov'un Cenevre'de 8-9 Eylül'de bir araya geleceğinin duyurulmasına rağmen Kerry, henüz Cenevre'ye gelmedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner da bugün yaptığı açıklamada, Kerry'nin şu aşamada Lavrov ile Cenevre'de görüşeceğine dair bir gelişmenin olmadığını bildirmişti.

Dünkü açıklamasında, Kerry'nin şu aşamada henüz İsviçre'ye bir seyahat planının olmadığını belirttiğini hatırlatan Toner, 'Bu muhtemel görüşmeyle ilgili şu anda yapabileceğim bir güncelleme yok.' ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA