Konut Desteği İle 'Ev'lenecekler

'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulamasına ilk başvuranlar arasında yer alan ikizlerden Murat Seval: '29 yaşındayız, bekarız. Bu süre zarfında uygun bir evlilik yapıp, daha sonra ev sahibi olup inşallah güzel bir yuva kurmayı düşünüyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bakanlıklara çok teşekkür ediyoruz. Bu destekler bizim için çok önemli' 28 yaşındaki Özlem Gökmen: 'Böyle bir devlet katkısına gerçekten ihtiyaç vardı. Bu ihtiyaç da bugün giderilmiş oldu. Biz de bu projede ilk hesap açanlardan birisi olduk. Güzel bir proje. Bu sayede gerçekten konut sahibi olabileceğiz'

'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı'na ilk başvuranlar arasında yer alan ikizlerden Murat ve Hakan Seval, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Bankalar Birliği yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım toplantısı sonrasında ilk konut hesaplarını açtıran ve hesap cüzdanlarını bakanlardan alan vatandaşlar, bu yolla birikim yaparak konut sahibi olabileceklerini aktardılar.

29 yaşındaki ikizler Hakan ve Murat Seval, ev almak için plan yapmaya başladıkları aşamada uygulamanın kendileri için sürpriz olduğunu ve başlar başlamaz başvuruda bulunduklarını anlattı.

Konut desteğinin çok güzel bir uygulama olduğunu aktaran Hakan Seval, 'Bizim günlük hayatta çok harcamamız oluyor. Bu şekilde bizi tasarrufa yönlendirecek. İlerde 3 yıl minimum, maksimum da 5 yıl sonra bir ev alırken bizim de birikimimiz olmuş olacak. Bu yüzden epey bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Hesabı 29 Ağustos 2016'da açtırdık. O gün izinliydim. Kardeşim de izin almıştı.' dedi.

Kardeşiyle ayrı ayrı ev sahibi olacaklarını belirten Murat Seval ise 'İnşallah aynı zamanda ev sahibi olmayı planlıyoruz. Planımız 3-4 yıl sonra o koşullarda bulduğumuz evi alabilmek. 29 yaşındayız. Bekarız. Daha da evli değiliz açıkçası. Bu süre zarfından uygun bir evlilik yapıp daha sonra ev sahibi olup, inşallah güzel bir yuva kurmayı düşünüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Seval, 'Bu hesaba devlet desteği için bütün devlet büyüklerimize, başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bakanlıklara çok teşekkür ediyoruz. Bu destekler bizim için çok önemli. Bir birikimle bu işler olabiliyor. O yüzden onlara da çok teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

- 'Böyle bir devlet katkısına gerçekten ihtiyaç vardı'

Konut hesabına başvuran vatandaşlardan 28 yaşındaki Özlem Gökmen de günümüz şartlarında konut sahibi olabilmenin çok zor olduğunu ifade etti.

Gökmen, 'Böyle bir devlet katkısına gerçekten ihtiyaç vardı. Bu ihtiyaç da bugün giderilmiş oldu. Biz de bu projede ilk hesap açanlardan birisi olduk. Güzel bir proje. Bu sayede gerçekten konut sahibi olabileceğiz. İnşallah ben de yakın bir zamanda konut sahibi olacağım. Projenin var olmasından gerçekten mutluyum. Buna da ihtiyacı vardı bence ülkemizin.' değerlendirmesinde bulundu.

Gökmen, bu uygulama sayesinde kısa süre içerisinde ev sahibi olabileceğini aktardı.
Kaynak: AA