Kayseri Emniyetinden Bayram Tedbirleri

Kayseri Emniyet Müdürlüğünce Kurban Bayramı dolayısıyla bazı tedbirler alındı.

İl Emniyet Müdürülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinde vatandaşların huzur ve güven içerisinde alışveriş yapmaları ve seyahat etmeleri amacıyla, şehir içi yollarda bayram öncesi ve süresince gerekli tedbirlerin alınacağı aktarıldı.

Kurban Bayramı nedeniyle 10-11 Eylül'de alışveriş yapmak isteyen vatandaşların oluşturacağı yoğun yaya ve araç trafiği dikkate alınarak, özellikle 27 Mayıs Caddesi, Millet Caddesi, Camiikebir bölgesi, Şekerciler Çarşısı, Sivas Caddesi, İnönü Bulvarı, İstasyon Caddesi ve Sahabiye Mahallesi ile alışveriş merkezlerinin önünde ve civarında gerekli trafik tedbirleri alınacağı belirtildi.

Cumartesi gününden itibaren bayram tatili süresince şehir içi yollarda yapılacak trafik kontrollerinde, alkol, aşırı hız, emniyet kemeri, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verileceği kaydedildi.

Yapılacak emniyet kemeri uygulamasında, eğitim amaçlı ilanlarla çeşitli materyallerin dağıtılağı uygulamalarda ayrıca, yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen araç sürücülerinin uyarılmaları ve dinlenmelerinin sağlanacağı belirtildi.

Kaynak: AA