Kayseri'de Bayram Tatili Süresince Alınacak Tedbirler Açıklandı

Kayseri Valiliği tarafından, bayram tatili süresince alınacak olan tedbirler açıklandı.

Kayseri Valiliği tarafından yapılan açıklamada "10 Eylül 2016 Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatili nedeniyle vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde alışveriş yapmaları ve seyahat etmeleri amacıyla, ilimiz şehir içi yollarda Bayram öncesi ve Bayram tatili süresince gerekli tedbirler alınacaktır" ifadesinde bulunuldu.

Yapılan açıklamada alınacak olan tedbirlerle ilgili olarak şu bilgiler verildi:

"Şehiriçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak,

Alışveriş Merkezlerinin bulunduğu bölgelerde

Kurban Bayramı nedeniyle 10/11 Eylül günlerinde alış-veriş yapmak isteyen vatandaşlarımızın oluşturacağı yoğun yaya ve araç trafiği dikkate alınarak, özellikle 27 Mayıs Bölgesi, Millet Caddesi, Camiikebir Bölgesi, Şekerciler Çarşısı, Sivas Caddesi, İnönü Bulvarı, İstasyon Caddesi ve Sahabiye Mahallesi, ile alış-veriş merkezlerinin önünde ve civarında gerekli trafik tedbirleri alınacaktır.

Şehiriçi yollarda

Kurban Bayramı nedeniyle Cumartesi gününden itibaren bayram tatili süresince şehiriçi yollarımızda yapılacak olan trafik kontrollerinde; alkol, aşırı hız, emniyet kemeri, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali gibi trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecektir.

Yapılacak emniyet kemeri uygulamasında; eğitim amaçlı el ilanları ile çeşitli materyaller dağıtılacaktır. Ayrıca, yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen araç sürücülerinin uyarılmaları ve dinlenmeleri sağlanacaktır.

Mezarlık Ziyaretleri için güzergahta

11 Eylül 2016 Pazar (Arife) günü mezarlık ziyareti yapmak isteyen vatandaşlarımızın Asri Mezarlık güzergahında oluşturacağı yoğun bir araç ve yaya trafiği nedeniyle, Asri Mezarlık güzergahındaki ana kavşaklarda ve Asri Mezarlık giriş kapılarında gerekli trafik tedbirleri alınacaktır.

Öncelikle, Amele Pazarı Kavşağı, Düvenönü Kavşağı, Yoğunburç Kavşağı, Miralay Nazımbey Bulvarı ile Necip Fazıl Bulvarı Kavşağı, Kartal Bulvarı ve Miralay Nazımbey Bulvarı Kavşağı, Fırat Caddesi ile Miralay Nazımbey Bulvarı Kavşağı, Asri Mezarlık 1.,2.,3.,4.,5., kapılarında gerekli trafik tedbirleri alınacaktır.

Ekiplerimiz sabit ve seyir halinde güzergahta bulunarak, ana güzergahlarda trafik yoğunluğu ve meydana gelebilecek muhtemel trafik kazalarının önlenmesi yönünde gerekli tedbirleri alacaktır.

Herhangi bir aşırı yoğunluk beklenmemekle birlikte Bayramın 1.günü sabahı yine Asri Mezarlık güzergahında trafik tedbirleri alınacaktır.

Şehitlik ziyaretleri için güzergahta

11 Eylül 2016 Pazar (arife) günü Şehitlik ziyareti yapmak isteyen vatandaşlarımızın şehitlik bölgesine güvenli giriş çıkışlarını sağlamak üzere şehitlik kapılarında gerekli trafik tedbirleri alınacaktır.

Kurban Satış ve Kesim Yerlerinde

Oymaağaç, Karpuzatan, Talas ve Serkent’teki kurban satış ve kesim merkezlerine yakın cadde, bulvar ve kavşaklara birer trafik ekibi görevlendirilerek oluşabilecek trafik sıkışıklıklarının önüne geçilecektir.

Otobüs Terminalinde

Şehirlerarası Otobüs terminaline giriş çıkış yapan otobüslerin takoğrafları, şoförünün alkol durumu, taşımacılık yetki belgesi, zorunlu mali mesuliyet ve Zorunlu Ferdi Kaza Koltuk Sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri, aracın fenni muayene durumu ve araçlarda bulundurulması zorunlu malzeme ve gereçlerin bulunup bulunmadığı, aşınmış lastik kullanılıp kullanılmadığı, dış ışık donanımlarının faal olup olmadığı kontrol edilecektir. Eksikliği bulunanların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir.

Alınan Kurban Bayramı tedbiri nedeniyle vatandaşlarımızın Bayram tatili süresince ve bayramda trafikle ilgili sorun yaşamaması için dikkat edilmesi gereken hususlar:

01- Vatandaşlarımızın arife gününde alışveriş merkezlerinin bulunduğu bölgelere park sorunu yaşamamaları için özel otolarıyla gitmemeleri,

02- Vatandaşlarımızın araçlarını taşıt yolunu tıkayacak, yaya ve araç geçişlerini engelleyecek, kaldırımları işgal edecek şekilde gelişi güzel park etmemeleri,

03- Şehir içinde ve şehirlerarası yollarda toplu taşıma araçlarından faydalanmaları,

04- Sürücü ve yolcuların araçların ön ve arka koltuklarında emniyet kemeri takmaları,

05- Alkol, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlali, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama, kırmızı ışık ihlali ve uykusuz, yorgun dalgın araç kullanmanın kazaların başlıca sebebi olduğunu unutmamaları ve kurallara riayet etmeleri,

06- Araçların far ve ışık donanımlarının faal bulundurmaları, sisli ve yağışlı günlerde gündüz de farlarını yakmaları,

07- Yağışlı günlerde yoldaki su birikintileri veya yağış dolayısıyla oluşabilecek çöküntüleri dikkate alarak araçların hızını azaltmaları,

08- Araç kullanırken yayaların üzerine su sıçratmamak için özen göstermeleri,

09- Yetişkinlerin araçlarını sürücü belgesi olmayan şahıslara ve en önemlisi küçüklere kesinlikle vermemeleri,

10- Mezarlık ziyareti için Asri mezarlık güzergahında ve giriş kapılarında alınan trafik tedbirlerine uymaları, yolu tıkayacak şekilde araçlarını park etmemeleri,

11-Yayaların gelişi güzel yerlerde karşıdan karşıya geçmemeleri, trafik ışıklarının olduğu yerlerden, yaya geçitlerinden ve yaya alt geçitlerinden faydalanmaları,

12-Trafiği kullanan sürücü, yolcu ve yayaların sabır, saygı ve dikkat çerçevesinde hareket ederek trafik kurallarını ciddiye almaları,

13- Cep telefonuyla seyir halinde iken görüşme yapmamalarını,

14- Mevsim şartları da dikkate alınarak araçlarında çekme halatı, takoz, zincir gibi gereçlerini kullanılır durumda bulundurmalarını,

Önemle duyurur, kazasız bir Kurban Bayramı geçirmenizi dileriz.

VATANDAŞLARIMIZIN KARŞILAŞTIKLARI OLAYLAR İLE İLGİLİ OLARAK BAŞVURACAKLARI TELEFON NUMARALARI

-POLİS İMDAT 155

-İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SANTRAL 3381402

-ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 3362780

-MELİKGAZİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ 3201156

-KOCASİNAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ 3300420

-HACILAR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ 4423939

-İNCESU İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ 6913153

-TALAS İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ 4312210

-TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2453638

-BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 3113445

-MELİKGAZİ POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ 3362755

-YILDIRIM BEYAZIT POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ 2245117

-ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ 3214099

-REŞAT VURAL POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ 2226999

-YENİŞEHİR POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ 3382336

-ARGINCIK POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ 2404707"
Kaynak: İHA