İzmir'in Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, düşman işgaline ve esarete hayır diyen milli dirayetin İzmir’in kurtuluşu ile tarihlerinin en haklı ve izzetli zaferini kucakladığını belirtti.

Delican, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 9 Eylül'ün Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu belirtti.

9 Eylül'ün, bilgeliği, milli coşkusu ve cesaretiyle harmanladığı bir kurtuluş destanının tarihi olduğunu aktaran Delican, şunları kaydetti:

'Düşman işgaline ve esarete hayır diyen milli dirayet, İzmir’in kurtuluşu ile tarihimizin en haklı ve izzetli zaferini kucaklamıştır. O gün, düşmana meydan okuyarak, kurtuluş mücadelesine zaferle nokta koyan İzmir, Cumhuriyet ve inkılapların da öncüsü olmuş, ülke siyaseti ve ekonomisinin güçlenmesinde de büyük rol almıştı. İzmirliler, 9 Eylül 1922'den bu yana demokrasiye olan inancını her fırsatta ortaya koymuştur. İzmirliler demokrasiye olan inancını 15 Temmuz’da, Konak Meydanı’nda kutsal bir nöbet ve büyük bir direnişle kendisini yeniden göstermiştir. İzmir halkı, yediden yetmişe, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, engellisi ile; omuz omuza vatanına, bayrağına ve devletine sahip çıkmıştır. Devlet ve milletçe uğradığımız ihanet ve haksızlıkların müsebbibi, cumhuriyetimiz ve bağımsızlıklarımızın katline ferman veren FETÖ terör örgütünün ve ele başlarının hezimete uğramasındaki en büyük pay milletimizindir.'

Kaynak: AA