İzmir'de Kurban Bayramı İçin Trafik Önlemleri

Trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla İzmir'de sivil trafik ekipleri denetimlere ağırlık verecek İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kutay: 'Emniyet kemeri ölümlerin azaltılmasında etkili bir aparattır'.

İzmir'de, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla, sivil trafik ekiplerinin denetimlere ağırlık vereceği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, Kurban Bayramı nedeniyle tedbirlerini artırdı.

İnciraltı Levent Marina Kavşağı'nda denetimlere katılan trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 794 personel ile 'İnsan hayatı ve sağlığı her şeyin üstündedir' inancıyla tedbirler planladıklarını söyledi.

Sürücülerin, dikkat etmesi gereken konularda sözlü olarak ve broşürlerle bilgilendirildiğini aktaran Kutay, araçtaki çocuklara da trafikle ilgili oyuncak ve kitaplar hediye edildiğini bildirdi.

Özellikle Çeşme, Aydın, Muğla ve Çanakkale istikametinde yoğunluk beklediklerini ifade eden Kutay, trafik kazalarında ana etken olan hız limitlerine uyulmasını istedi.

Emniyet kemerinin takılması ve takip mesafesinin korunması konularına da dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Kutay, ''Tüm araçlarda kısa veya uzun mesafe demeden kemer takmalıyız. Emniyet kemeri, ölümlerin azaltılmasında etkili bir aparattır.'' diye konuştu.

- Sivil araçlar görev yapacak

Trafikte sivil denetimlere ağırlık verdiklerini belirten Kutay, hız denetiminde çok farklı araçları da kullanacaklarını belirterek, ihlal yapanları tespit etmek amacıyla trafikte seyir halinde ve sivil araçlarda kadın ekiplerin görev yapacağını kaydetti.

Kent merkezinden geçen şehirlerarası karayolu ve otoyollarda ekiplerin önlem alacağını ve trafik akışını kontrol edeceğini aktaran Kutay, yoğunluk beklenen kurban satış yerleri, kesim noktaları, şehitlikler ve mezarlıklarda da tedbirlerin alındığını ifade etti.

Kutay, hem ekipleri yönlendirmek hem de vatandaşların rahat etmesi amacıyla arife gününden bayram sonuna kadar 2 helikopterin de havadan destek vereceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA