Hizmet-İş Sendikasından Örnek Proje

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesine bağlı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde teknik eleman olarak çalışan ve talihsiz bir kaza sonucu yaşamını kaybeden Salih Ulu’nun ailesine 30 bin Türk Lirası yardım yapıldı.

Hizmet-İş Sendikasından Örnek Proje
Konuyla ilgili açıklama yapan Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Hizmet-İş Sendikası Genel Merkezi tarafından sosyal bir proje kapsamında tüm üyelerine ferdi kaza sigortası yaptırıldığını söyleyerek şu şekilde devam etti, “ KASKİ Genel Müdürlüğünde teknik personelimiz Salih Ulu geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirmişti. Bizlerde girişimlerimiz sonucunda ferdi kaza sigortası yaptırdığımız kuruma talebimizi bildirerek onların istemiş olduğu evrakları temin ettik. Bugün sonuçlandı ve temin edilen 30 bin Türk Lirası ailesine teslim edildi.” dedi.

Tüm üyelerinin 4 yıldır ferdi kaza sigortası kapsamında olduğunu söyleyen Çelik, “Kayseri Şubesi olarak ferdi kaza sigortasından 4 yıl boyunca temin edilerek verilen paraların toplamı 250 bin Türk Lirasına ulaştı. Bu tür kazalar inşallah bir daha yaşanmaz. Gencecik hayat dolu arkadaşlarımız maalesef hayatlarının baharlarında aramızdan ayrıldılar. Tabi ki takdiri ilahi ama bu olaylar bizleri gerçekten derinden etkiliyor ve çok üzüyor. Dualarımız bu tür kazaların bir daha yaşanmamasıdır.” diye konuştu.

Çelik, “Yaşamını kaybeden üyelerimizin ailelerini bizler birer emanet olarak görüyoruz. Her türlü dert ve sıkıntılarında yanlarında olup ihtiyaçlarını gidermek bizim boynumuzun borcudur. Vermiş olduğumuz bu paralar ailelerin acılarını azaltmayacaktır. Fakat geri de bırakmış olduğu ve bize emanet olarak gördüğümüz ailesinin ve yakınlarının az da olsa bir ihtiyacını karşılayacaktır. Hayatını kaybeden üyelerimize tekrardan Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kayseri İl futbol hakemliği de yapan Salih Ulu, Rize’de maç yönetmeye giderken geçirdiği trafik kazası sonrası Gümüşhane’de ağır yaralanmış bir hafta yoğun bakımda yaşam savaşı vermiş 3 Nisan’da hayatını kaybetmişti.
Kaynak: İHA