Eşini Tornavidayla 43 Kez Yaralayan Sanığa 11 Yıl 3 Ay Hapis

Çekmeköy'de boşanmak isteyen eşini tornovidayla 43 kez yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanığın, 'kasten öldürmeye teşebbüs'ten aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, hafifletici nedenlerle 11 yıl 3 aya indirildi.

Çekmeköy'de boşanmak isteyen eşini tornavidayla 43 kez yaraladığı iddiasıyla yargılanan Yakup Kara, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Yakup Kara ile taraf avukatları katıldı. Mağdur Hasret Çamoğlu'nun da hazır bulunduğu duruşmayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da izledi.

Hasret Çamoğlu'nun avukatı Oya Meriç Eyüboğlu, 'Sanık eşine vurduğu 40 küsür darbenin tamamına yakınını öldürücü bölgeye vurmuştur. Tornavida çok vahşi bir araçtır. Müvekkilime eziyet çektirerek öldürmek istemiştir.' dedi.

Diğer müşteki avukatı Perihan Meşeli, 'Kadın cinayetlerinde erkek sanıkların otomatik olarak iyi hal indirimi aldıkları görülmektedir. Müvekkilim sistematik olarak şiddete maruz kalmıştır. Boşanmaya çalışsa da boşanamamıştır. Sanığın iyi hal indirimi almadan cezalandırılmasını talep ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek beraatini talep eden sanık Kara ise öldürme amacının olmadığını, hatta yaraladığı eşinin kendisini cezaevinde 7-8 kez ziyaret ettiğini öne sürdü.

Sanık avukatı Alican Aktay da müvekkilinin öldürmeye teşebbüs suçunu işlemediğini savunarak, 'Müvekkilim öldürmek isteseydi rahatlıkla eşini öldürebilirdi, önünde engel yoktu. Yaralama kastıyla hareket etmiştir. Bu durum Hasret Çamoğlu'nun beyanından da anlaşılmaktadır. Mağdur Hasret'e gelen cinsel içerikli mesajlar nedeniyle öfkeye kapılan müvekkilim bu suçu işlemiştir. Haksız tahrik hükümleri uygulansın.' şeklinde konuştu.

- Haksız tahrik indirimi

Mahkeme heyeti, sanık Yakup Kara'yı nikahlı eşini kasten öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın eylemini, kapılmış olduğu hiddet ve şiddetli elemin etkisiyle tahrik altında işlediğini belirten mahkeme heyeti, eylemin teşebbüs aşamasında kaldığına işaret etti. Heyet, sanığın duruşmadaki saygılı tutum ve davranışları ile pişmanlığını da hafifletici neden olarak kabul ederek cezayı 11 yıl 3 aya indirdi.

Kara ayrıca çocuğu Yağmur K'ya yönelik de 'kasten yaralama' suçunu işlediği gerekçesiyle 3 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Hasret Çamoğlu'nun avukatlarından Oya Meriç Eyüboğlu, mağdurun ölümün kıyısından döndüğünü belirterek, şunları söyledi:

'Hasret, kadın cinayetlerinde kaybettiğimiz kadınlardan biri olabilirdi, ölüme ramak kalmıştı. Vahşi bir şekilde 43 yerinden ölümcül tornavida darbeleri ile çok ağır yaralandı. Mahallede kadınlar Hasret'in kapısı önünde nöbet tuttular. O dönem uzun süre uğraştıktan sonra sanığın tutuklanmasını ancak sağlayabilmiştik. O tarihten beri tutuklu bulunuyordu. 11 yıl 3 aylık bir hapis cezası verildi. Haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulandı bu davada. Yani Yakup Kara sadece takım elbiseli olduğu için iyi hal indirimi aldı.'

- Olay

Çekmeköy'de 2014'te meydana gelen olayda, Yakup Kara boşanma davası açan eşi Hasret Çamoğlu'nu tornavida ile yaralamıştı. Sulh Ceza Hakimliğince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kara, avukatların itirazı sonucu tutuklanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Yakup Kara'nın olay tarihinde resmi nikahlı eşi olan Hasret Çamoğlu'nu tornavida ile yaraladığı iddiasıyla 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması talep edilmişti.
Kaynak: AA