Erzurum'da Fidan Üretim Merkezi Hizmete Açıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerinden Çevre Temizlik, Ağaç, Peyzaj ve Enerji Ticaret Sanayi Anonim Şirketi'nin (ÇETAŞ) Fidan Üretim Merkezi törenle hizmete girdi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, eski havaalanı yolu üzerinde kurulan tesisin açılış töreninde yaptığı konuşmada, kenti her geçen gün yeni bir hizmetle tanıştırdıklarını söyledi.

Belediyecilikte, yeşillik, güzellik, temizlik ve peyzaj çalışmalarının önemli olduğuna dikkati çeken Sekmen, şöyle konuştu:

'Bunları yapacak olan bir devlet şirketi kurduk. İnşallah bundan sonra sadece Erzurum'a değil, çevre illere de hizmet verecektir. Eğer modern şehir yapmak istiyorsak, mutlaka belli adımlar atmamız lazım. Şehrimiz Anadolu'nun kadim şehirlerinden birisidir. Ama bakıyoruz ki, ağaçlandırma anlamında ve çevre konusunda istenilen yerde değildir. Nasıl ki bugün İstanbul dünya kentleri ile yarışıyor ise Erzurum'da kendi konumundaki çizgide yarışmak zorundadır. Artık dünyada devletler değil şehirler birbiri ile yarışıyor. Elbette ki şehrimizin bir çok imkanı var. Allah tarafından doğal olarak verilenlerde var. Bizler bu nimetleri değerlendirirsek burada yaşayan insanları hiçbir şeye muhtaç etmeyiz.'

Vali Vekili Ayhan Terzi de Büyükşehir Belediyesi'nin her alanda yaptığı faaliyetleri takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'in kentte bir çok ilki gerçekleştirdiğini belirten Terzi, 'Örneğin tekstil alanında bir boşluk var. Başkanım hemen tişört üretimine başlıyor. Eğer bu ticaret yapanlar bu boşlukları doldurmazsa, Başkanımız Sekmen, hepsini dolduracak. Başkanımız Erzurum'un kalkınmasında elinden gelen her şeyi yapıyor. Bugün de tarım alanında bir boşluğu tamamlama açısından buradayız. İnşallah Erzurum'da hizmetler devam eder.' diye konuştu.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de, Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 2 yıl boyunca her alanda kalıcı hizmetler yaptığını dile getirdi.

Aydemir, 'Fidanlık yatırımı çok büyük ehemmiyet ifade ediyor. Biz bu hizmetleri AK dava adına yapıyoruz. Bu hizmetleri yapanlara da gönülden şükranız. Milletimiz her zaman bizim yanımızda olmuştur. Bundan dolayı milletimiz hizmetlerin en güzeline layıktır.' ifadelerini kullandı.

ÇETAŞ Müdürü Semih Polat, 28 dönümlük fidan üretim tesisinin 16 dönümlük kısmında sera, fidan üretme merkezi, bahçe marketi ve ÇETAŞ hizmet binasının bulunduğunu aktararak merkezin kente ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından dualarla tesisin açılışı yapıldı.

Açılışa, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu ile ilçe belediye başkanları da katıldı.

Kaynak: AA