Dörtyol'daki Teknoloji Fakültesinin Taşınma Kararı

Dörtyol Belediye Başkanı Toksoy: 'Buradan bir tek çakıl taşı dahi vermeyiz'.

HATAY - Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İskenderun Teknik Üniversitesi bünlesinde ilçede kurulu teknoloji fakültesinin, İskenderun'a taşınma kararına tepki göstererek, 'Buradan bir tek çakıl taşı dahi vermeyiz' dedi.

Toksoy, meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda bir araya gelerek teknoloji fakültesinin taşınma kararına tepki gösterdi.

İskenderun Teknik Üniversitesine bağlı olarak Dörtyol'da öğrenim veren teknoloji fakültesinin, üniversite senatosunun aldığı kararla İskenderun'a taşınacak olmasını üzüntüyle öğrendiklerini ifade eden Toksoy, şunları kaydetti:

'Bir ay önce alınan bu kararı daha yeni öğreniyoruz. Böyle bir gizlilik içerisinde yapılan bu davranışı Dörtyol'a yapılmış bir hakaret olarak değerlendiriyoruz. Fakültemizi kimse elimizden alamaz. Öğrenci yokluğunu, fiziki şartları ve akademik kadroyu gerekçe göstererek yapılan bu davranış hakkaniyetli değildir. Fakültemizin buradan taşınmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Burada bir tek çakıl taşı dahi vermeyiz.'

Toksoy, bu konuda her türlü mücadeleyi yapacaklarını belirterek, gerekirse fakülte önünde nöbet tutmaya başlayacaklarını söyledi.

AK Parti İlçe Başkanı Hasan Özel de oluşturulacak bir komisyonla gerekli görüşmeleri yapacaklarını, bu yanlıştan dönülmesi için her türlü gayreti sarf edeceklerini belirtti.

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay ise fakültenin ilçeye gelmesinde büyük çaba sarf ettiklerini, bunu kaybetmek istemediklerini kaydetti.

Toplantının ardından katılımcılar İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Fakültesini ziyaret etti.

Kaynak: AA