Demiryolları Ve Hemzemin Geçitlerin İşaretlenmesinde Değişiklik

Demiryolları ve hemzemin geçitlerin ve bunlara ait koruma sistemlerinin işaretlenmesinde ve yapımındaki standartlarda değişikliğe gidildi.

Demiryolları ve hemzemin geçitlerin ve bunlara ait koruma sistemlerinin işaretlenmesinde ve yapımındaki standartlarda değişikliğe gidildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, Demi̇ryolu Hemzemi̇n Geçi̇tleri̇nde Alınacak Tedbi̇rler ve Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeli̇kte Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇ği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, demiryolu hemzemin geçitlerinde, raydan itibaren her iki yönde 5 metre mesafeden sonraki, demiryolu hemzemin geçidini kesen karayoluna ait yaklaşım yollarının yapım, bakım, onarım ve işletilmeleri ile gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasından karayolunun bağlı olduğu kurum veya kuruluş sorumlu kılındı.

Demiryolu hemzemin geçitlerinde, raydan itibaren her iki yönde 5 metre mesafe içinde kalan bölümün ve demiryolu hattı üzerindeki ray devreleri, bariyerler, makiniste yönelik işaretler, kaplamalar ve benzeri bileşenlerin yapım, bakım, onarım, işletilmeleri ile gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasında demiryolu altyapı işletmecisine sorumluluk verildi.

Seyir momenti 30 binin altında olmakla birlikte, il veya ilçe merkezlerinde ilgili maddelerle tanımlanan arazi ve demiryolu şartlarına göre hemzemin geçit açılamayacak yerlerde bulunan mevcut hemzemin geçitlerde, valiliklerce alınacak kararla alt veya üstgeçit yapılacak.

Seyir momentinin 3 binden 30 bine kadar olan demiryolu hemzemin geçitlerde yönetmelikte belirlenen kriterler dikkate alınarak, tüm hemzemin geçitlerin yaklaşım yollarının 150 metrelik kısımları asfalt veya parke taş haline dönüştürülecek. Demiryolu hemzemin geçidi kesen karayolu üzerine her iki yönden 150 metre mesafe boyunca sarı renkli, 25 santimetre yükseklikte, taş malzemeden, karayolu ortasında refüj veya New Jersey A tipi beton oto korkuluk yapılması şeklinde ayrılacak. Hemzemin geçidi kesen karayolunda kullanılan trafik işaretleri geliş ve gidiş yönlerinde konumlandırılacak. Şehir içinde, demiryolu hemzemin geçidi kesen karayolu üzerine, yayalar için en az 150 metre uzunluğunda, sarı renkli, 10 santimetre yüksekliğinde 1,5 metre genişliğinde yaya kaldırımı yapılacak. Ayrıca, CTP kenar dikmesi ile belirli aralıklarla sağda kırmızı, solda beyaz olacak şekilde reflektörler yerleştirilecek.

Belirlenen bazı hemzemin geçitlerde geçitten sorumlu kurum ve kuruluşlar tarafından kamerayla izlenme sistemleri kurulacak. Bu yerlerde polis veya jandarma gibi kolluk kuvvetlerince kullanılan elektronik denetim sistemlerinin bulunması halinde, kurulacak olan bu sistemin kolluğa ait elektronik denetim sistemlerine bağlanması zorunlu olacak.

İzlenen ve denetlenen hemzemin geçitlerde hatalı kullanıcılara kollukça gerekli yaptırım uygulanacak. Teknik altyapı nedeniyle kollukça kullanılan elektronik denetim sistemleriyle bağlantı kurulması zor olan hallerde sadece kayıtlı kamera sistemi konulacak.

Mevcut demiryolu hemzemin geçitleri, 5 yıl içinde, bir defaya mahsus olmak ve ödeneği Bakanlık bütçesinden karşılanmak üzere TCDD tarafından yönetmeliğe uygun hale getirilecek.
Kaynak: AA