CHP Ankara Milletvekili Kuşoğlu Açıklaması

'OHAL gerekçesi ile askeri hastanelerin devri konusu bağlantılı değildir. Dolayısıyla anayasaya aykırı, hukuksuz bir işlem yapılmış vaziyettedir'

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, 'OHAL gerekçesi ile askeri hastanelerin devri konusu bağlantılı değildir. Dolayısıyla anayasaya aykırı, hukuksuz bir işlem yapılmış vaziyettedir.' dedi.

Kuşoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, önemli günler yaşandığını belirterek, askeri hastaneler ve sağlık kurumlarının yakın bir zamanda KHK ile Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne devredildiğini anımsattı.

Düzenlemenin konuşulmadan, danışılmadan yapıldığını ve önümüzdeki günlerde önemli sorunlar çıkaracağını savunan Kuşoğlu, şu anda ilgili personelin ve doktorların büyük sıkıntılar yaşadığını ve büyük bir karmaşanın olduğunu söyledi.

Kuşoğlu, Türkiye'nin bir devlet reformuna ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, 'Özellikle, sivil, asker ilişkileri konusunda. Sivil bürokrasi ile asker bürokrasinin ilişkileri, yeri konusunda sistemde çok önemli değişiklikler yapmak zorundayız. Ama bunlar düşünülüp, tartışılmadan, ortak bir karara varılmadan yapılacak işler değildir. KHK'larla yapılacak işler değildir. OHAL gerekçesi ile askeri hastanelerin devri konusu bağlantılı değildir. Dolayısıyla anayasaya aykırı, hukuksuz bir işlem yapılmış vaziyettedir.' ifadesini kullandı.

Bülent Kuşoğlu, sınır ötesinde askerimizin bulunduğunu ve savaş durumunun söz konusu olduğunu belirterek, böyle bir dönemde bundan sonra teğmen rütbesiyle hiçbir doktorun mezun olmayacağını kaydetti.
Kaynak: AA