Çavuşoğlu-Cübeyr Ortak Basın Toplantısı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu (2): 'Operasyon devam edecek. Bizim de desteğimiz devam edecek. Kuzeyden güneye yönelik operasyonların devam etmesi ve Münbiç Cebi denilen bölgenin DAEŞ'e tamamen kapatılması, teröristlerin buradan temizlenmesi gerekiyor. Böylelikle bu alanın güvenli bölge olması da sağlanacaktır' 'Gönüllü bir şekilde, Türkiye'de yaşayan Suriyeliler dönmek isterlerse onların dönmesi için gerekli şartların oluşması konusunda da Suudi Arabistan ile birlikte çalışacağız. Daha şimdiden dönüşler başladı. Dün sadece Cerablus'a 200'den fazla Suriyeli geçti'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Operasyon devam edecek. Bizim de desteğimiz devam edecek. Kuzeyden güneye yönelik operasyonların devam etmesi ve Münbiç Cebi denilen bölgenin DAEŞ'e tamamen kapatılması, teröristlerin buradan temizlenmesi gerekiyor. Böylelikle bu alanın güvenli bölge olması da sağlanacaktır.' dedi.

Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr ile Resmi Konut'ta düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtladı.

Suriye'deki duruma ilişkin bir soru üzerine, bu konuda mevkidaşıyla fikir birliği içinde olduklarının altını çizen Çavuşoğlu, Türkiye'ye göre de Esed'li bir geçiş süreci olamayacağını vurguladı. 600 bin kişinin ölümüne neden olan bir kişinin yönetimde kalmasının, ülkede kaosun devam etmesi anlamına geldiğini belirten Çavuşoğlu, Esed'in siyasi dönüşüm konusundaki imkanı baştan bu yana kaçırdığını dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Cerablus harekatına ilişkin ise şunları söyledi:

'Şu anda sınırımızın diğer tarafında DAEŞ'e karşı devam eden operasyona gelince, operasyon devam edecek. Bizim de desteğimiz devam edecek. Kuzeyden güneye yönelik operasyonların devam etmesi ve Münbiç Cebi denilen bölgenin DAEŞ'e tamamen kapatılması, teröristlerin buradan temizlenmesi gerekiyor. Böylelikle bu alanın güvenli bölge olması da sağlanacaktır.

Gönüllü bir şekilde, Türkiye'de yaşayan Suriyeliler dönmek isterlerse onların dönmesi için gerekli şartların oluşması konusunda da Suudi Arabistan ile birlikte çalışacağız. Daha şimdiden dönüşler başladı. Dün sadece Cerablus'a 200'den fazla Suriyeli geçti.'

(Bitti)

Kaynak: AA