Büyükşehir Gençlere Yardım Eli Uzatıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Özel Yetenek Hazırlık Kurslarına katılan 50 öğrenci, lise ve üniversitelerin en iyi bölümlerini kazandı.

Büyükşehir Gençlere Yardım Eli Uzatıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl açtığı ücretsiz özel yetenek hazırlık kurslarıyla bu yıl da onlarca gencin hayatını değiştirdi. Kurslara katılan çok sayıda genç ülkenin en iyi lise ve üniversitelerinin spor bölümlerini kazandı. Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetim tarafından gerçekleştirilen ve gençlere umut olan ücretsiz spor özel yetenek kursları, eğitimdeki fırsat eşitliğini de adeta taçlandırdı. Çalışmalar kapsamında gençler, uzman eğitmenler tarafından sınavlara hazırlandı. Çalışma döneminin ardından öğrenciler, tercih ettikleri lise ve üniversite sınavlarına girmeye başladı.

Sınav sonucunda Türkiye’nin en iyi lise ve üniversitelerini girmeyi hak kazanan 50 öğrenciden 23’ü üniversitelerin spor bölümlerine 15’i ise Hayrettin Gürsoy Spor Lisesi’ne girdi. Ayrıca yine kurslara katılan 9 öğrenci POMEM sınavlarını kazanırken, 2 öğrenci de Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve Harp Okulları’nın sınavlarında başarılı oldu.
Kaynak: İHA