Büyükşehir'den Kurban Satış Yerlerine Denetim

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kurban satış alanlarına yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Büyükşehir'den Kurban Satış Yerlerine Denetim
Büyükşehir Belediyesi zabıta ve veteriner ekipleri, il genelinde kurban satışı yapan yerleri tek tek denetledi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü’nde görevli veterinerden oluşan ekipler, denetimlerde, satış yerlerinde bulunan kurbanlık hayvanların sağlık raporu, küpe ve pasaportlarını kontrol etti. Kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair kesim yerlerinde yapılması gereken düzenlemeler hakkında yer sahiplerine de bilgi verildi.

Hayvanların sağlık durumları kontrol ediliyor

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Adnan Büyükkaya, Kurban Bayramı boyunca kurban satış ve kesim yerlerini mercek altında tutacaklarını ifade etti.

Büyükkaya, “Gerçekleşen denetimlerde hayvanların belgeleri kontrol ediliyor. Büyükbaş hayvanlarda pasaport, küçükbaş hayvanlarda ise yurtiçi hayvan nakil ve veteriner sağlık raporlarları inceleniyor. Hayvanların kulak küpe numarası kontrolleri de yapılıyor. Ayrıca hayvanların genel sağlık durumları da gözden geçiriliyor ve taraması gerçekleşiyor. Eğer sorunlu ve sağlıksız hayvanlar var ise satışı engelleniyor” diye konuştu.

Sıkı denetim

Denetimlerin amacının hayvanlardan insanlara geçen “Zoonoz” hastalığının önüne geçmek olduğunu belirten Büyükkaya, “Amacımız kurbanlık için il dışından gelen hayvanların, geldiği yerdeki hastalığın taşınmasını ve yayılmasını önlemek. Bunun için hayvanlarda çok sıkı sağlık denetimi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA