Burhaniye İhtisas OSB'nin Temeli Atıldı

Törene, Yargıtay Başkanı Cirit de katıldı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 45 hektarlık alanda içinde 36 tesisin bulunacağı Burhaniye Zeytin ve Zeytin Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) temeli törenle atıldı.

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Cumhuriyet Mahallesi Tenekeli mevkisindeki temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ilçenin zeytin ve zeytincilikte büyüyen, gelişen bir kent olduğunu söyledi.

Uysal, Türkiye'de örneği ilk kez görülen bir yatırımı hayata geçirdiklerini belirterek, 'Burası bölgede ürününü yetiştiren çiftçilerimizin ürünlerini değerlendirerek gelirlerini arttırabilmesi için, onlara daha yüksek seviyede hayat şartları sunabilmek için yapılmış, düşünülmüş bir yatırım.' ifadelerini kullandı.

Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner de Edremit Körfezi bölgesinin temel geçim kaynağının tarım olduğunu, bu alanda zeytinin öne çıktığını vurguladı.

Öner, bölgedeki arazilerin yüzde 75'inin zeytinliklerle kaplı olduğunu ve 'var yılı'nda 50 bin ton zeytinyağı üretildiğini kaydetti.

Törene, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Balıkesir Vali Vekili Zeki Karaca, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan da katıldı.

Cirit ve beraberindekiler, daha sonra OSB'nin temelini attı.
Kaynak: AA