Başkan Yanılmaz Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kentte yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Yanılmaz Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi
Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, gazetecilerin katılımıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, teşvik paketini de değerlendiren Başkan Yanılmaz, Elazığ’da yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesindeki cazibe merkezi olan illerin açıklandığını be bunların içinde Elazığ’ın da olduğunu belirten Yanılmaz, bunun bir başlangıç olduğunu söyledi.

Cazibe merkezi iller arasına girmenin Elazığ’a hemen bütün yatırımların anında geleceği anlamına gelmediğini vurgulayan Başkan Yanılmaz, “İmkanları değerlendirmek, cazibe merkezi iller arasına girdikten sonra Elazığ’a yatırımların gelmesini temin etmek mükemmel bir koordinasyonla sonuçlanabilir. Ancak cazibe merkezi iller arasında ismimiz anıldıktan sonra İstanbul, Ankara ve Türkiye’nin birçok yerlerinden iş adamlarımız Elazığ’da yatırım yapmak isteriz diyerek heyecanlarını ortaya koyduklarını görmekten gurur duyuyorum. İnanıyorum ki bayramdan sonra yapılacak olan çalışmalar ve alt dokümanların ortaya çıkması ilimize gelecek yatırımları artıracaktır. Yatırım ve teşvikin artması ve finans sektöründeki desteklerle birlikte inşallah istihdam alanımız artacaktır. Bunların artmasıyla da özellikle gençlerimiz ve işsiz olan vatandaşlarımız kendisine bir istihdam alanı bulmuş olacaktır. İstihdam ağırlık çalışan en önemli sektörlerden biri tekstil sektörüdür. Bu sektör yoğun iş olan sektördür. Özellikle İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan ve yurt dışına büyük oradan ihracat yapan hemşerilerimizin üretimlerini ve entegre tesislerini ilimizde kuracaklarına inanıyorum. Bizim görüştüğümüz isimlerde var. İnşallah cazibe merkezinin alt yapıları da ortaya çıktığında bu konuda oradaki sanayicilerimizde görüşüp, onların Elazığ’a gelmeleri için istekte bulacağız. Hangi yatırımcı Elazığ’a yatırım yapmak isterse biz belediyenin bütün imkanlarını o yatırımcıdan yana kullanacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Bayram öncesi hazırlıklar hakkına bilgi veren Yanılmaz, “Bu yıl 5 noktada kurban satış alanları oluşturduk. Bunlardan en önemlisi borsanın olduğu yerdir. Orası hem kurban satış noktası hem de kesi yeri olarak hizmet verecektir. Yine ilin değişik 4 noktasında kurban satış alanları oluşturduk. Bu alanlarda herkesin yerlerini ve alanlarını belirledik. Her türlü hijyenik olacak hizmetleri götürdük. Su tesisatı ve seyyar tuvaletler götürdük. Bu işleri yaparken şehir kirletmekten ziyade bir hizmeti vatandaşımızı ayağına götürmenin zevkini yaşadık. Bunun yanında 22 noktada da kurban kesim yerlerini belirledik. Hayır çarşısında fakir, yetim ve kimsesizlere Kurban Bayramı’nda eti ulaştırabilmek için kurban organizasyonu yaptık. Kurban bağışından bulunmak isteyenler 153’ü arayabilir. Bu sayede bütün ihtiyaçlarını hayır çarşımızda ki yetkili arkadaşlarımız yapacaklar. Kurbanları kesecekler ve dağıtacaklar” diye konuştu.

Şorşor Deresi ve bazı diğer çalışmalar hakkında bilgi veren Yanılmaz, şunları kaydetti:

“Şorşor Deresi ilimizin en önemli problemlerinden biriydi. Göreve geldikten sonra üzerinde yoğun bir çalışma yaptık. Kollektör hattının yapımı hızla ilerliyor. Yaklaşık 35 kilometrelik bir hattır. Elazığ’ın tüm pis sularının toplanacağı bir hattır. Pis suları bir alanda toplamadıkça Şorşor Deresi temizlenemez. Bu açıdan çalışmalar hızla devam ediyor. 2017 yılının Aralık ayında bitecek şekilde planlıyoruz. Hamzabey Barajı’ndan içme suyu çalışmalarımızda hızla ilerliyor. Baraj yüzde 80’lere geldi. Arıtma tesisi hızla ilerliyor. Bayramdan önce yine Devlet Su işleri risale hattının ihalesini de yaptık. Yaklaşık 68 milyon TL’lik bir ihale oldu. Risale hattıyla ilgili yoğun bir çalışma başlayacak. İnşallah ilimiz risale hattının da bitimiyle Hamzabey Barajı’ndan gelecek olan içme suyu tesisine kavuşmuş olacak. 15 bin 500 metrelik kaplama asfaltla da Harput’u bir cazibe merkezi haline getirdik. Özellikle Fethi Ahmet Baba’ya giden yol yeniden asfaltladık ve hizmete açtık. Şimdi tabakhanenin orada Hüseyniğe inen bir yol yapmaya başlayacağız.”

Toplantı, Yanılmaz’ın gazetecilerin sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA