Bartın'da Turizm Çalıştayı

Vali Dirim: 'Bartın'da turizmi daha öne taşımak için büyük ve küçük ölçekli yatırımcıları harekete geçirmemiz gerekiyor'.

Bartın'da Turizm Çalıştayı düzenlendi.

Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştayda konuşan Bartin Valisi Nusret Dirim, Bartın'ın hem yer altı hem de yer üstünde zengin güzellikleri olmasına rağmen turizm pastasında küçük bir kırıntıya sahip olduğunu söyledi.

Vali Dirim, yatırımcıları kentte harekete geçirilmesi gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'Bartın'da turizmi daha öne taşımak için büyük ve küçük ölçekli yatırımcıları harekere geçirmemiz gerekiyor. Allah, buraya vereceğini vermiş. Yerin altına kömürü koymuş, dünyanın, ülkemizin en zengin taşkömürü yataklarına sahibiz. Yeryüzünde de Türkiye'nin en büyük ormanlarına sahibiz yüzde 56’sı ormanla kaplı bir zenginliğimiz var. Ormanlarımızın içinde de çok değerli orman üretimi yapılan ağaçlar var. Yani bu zenginliğimiz tek düze değil, içinde Türkiye’de bulunan ağaç türlerini barındırıyor. Şelaleleriyle, Milli Parklarıyla, yetişen bir çeşitliliğiyle, yaşayan hayvan türleriyle son derece zengin, muhteşem bir güzelliğimiz var. Sahillerimize baktığımızda, Batı Karadeniz’in en uzun sahili ilimizde. Bunlara karşın turizm pastasından aldığımız paya bakıyoruz maalesef pastadan küçük bir kırıntı düşüyor.'

Çalıştaya, Kültür ve Turizim İl Müdürü Fuat Dursun, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, daire müdürleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA