Balıkesir'de Küçük Ölçekli Mezbaha

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban bayramında sıkıntı yaşamaması için kent genelinde 10 yeni küçük ölçekli mezbahayı hizmete soktu.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Edremit ilçesi Zeytinli Kırsal Mahallesinde yeni yapılan küçük ölçekli mezbahayı inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

İl genelinde mobil mezbaha uygulamasına geçen yıl geçtiklerini ifade eden Tüzün, 'Kurban kesim noktalarımız sabah bayram namazından sonra açılmış olacak ve faaliyetlerimize başlayacağız. Vatandaşlarımız geldiğinde dışarıda gölgeliklerimiz, bekleme alanlarımız, çay, kahve, su, simit, poğaça gibi ikramlarımız olacak.' diye konuştu.

Tüzün, kesim alanlarının sürekli kamerayla kaydedileceğini dile getirerek, 'Vatandaşlarımız kesim işlemlerini canlı olarak ekrandan izleyebilecek. Kesim alanlarına, hijyen kuralları gereği hiç kimseyi sokmayacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

İl genelinde 14 ayrı noktada kurulan 14 ayrı kesimhanenin Kurban bayramı boyunca hizmet vereceğinin altını çizen Tüzün, yeni kurulan 10 küçük ölçekli kesimhanenin de mezbaha olarak bayram sonrasında da vatandaşların hizmetinde olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA